Tradiční palačinky miluje snad každé dítě. Dají se připravit na sladko i naslano, a můžete si je udělat ke snídani nebo ke svačině. Fantazii se meze nekladnou, navíc nemusíte spoléhat pouze na klasickou mouku a mléko, ale můžete využít i jiné suroviny, které pozmění jejich konzistenci i chuť. Jak si připravit palačinky z tvarohu?
Přidejte do palačinek rozinky nebo brusinky
Jestli nechcete pořád jíst to samé, můžete zkusit palačinky na různé způsoby. Je to lahodný dezert, který milují hlavně děti. Navíc vám mohou pomoci s přípravou. Rozinky pak můžete nahradit i sušenými brusinkami nebo je úplně vynechat, pokud je nemáte rádi. A co dalšího budete na palačinky potřebovat?
- 25 g droždí
- 250 g polotučného tvarohu
- 1,5 hrnku pšeničné mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru
- Moučkový cukr na posypání
- Olej na smažení
- 1-2 hrsti rozinek
Základní surovinou je v tomto případě tvaroh. Mouku si můžete odměřit také na váze – bude jí potřeba 250 gramů. Jestli chcete palačinky zdravější, můžete zvolit jiný druh mouky. Nemůžeme ale zaručit, že bude těsto takové, jaké má být.
Palačinky krok za krokem
Droždí si nadrobte do misky a utřete s cukrem, lžící mouky a teplým mlékem. Zamíchejte a dejte stranou vykynout. Mezitím si do jiné mísy dejte zbývající mouku, přidejte vejce, kvásek a důkladně promíchejte. Tvaroh nadrobte, přidejte i rozinky nebo jiné ovoce a promíchejte.
Rozpalte si pánev a dejte na ni trochu oleje. Naběračkou dávejte na pánev těst a smažte palačinky z obou stran dohněda.
Nezapomeňte si připravit talíř s kuchyňskou utěrkou, na které budete hotové palačinky pokládat.
Do ubrousku se nasaje přebytečný tuk a palačinky budou chuťové excelentní.
Hotové palačinky ještě posypte moučkovým cukrem. Jak jsme již uvedli, do palačinky si můžete dát různé ovoce, marmelády, ale také maso nebo listovou zeleninu.
Zdroj: kasiawgarach.pl