Udělejte si luxusní snídani nebo svačinu

Tradiční palačinky miluje snad každé dítě. Dají se připravit na sladko i naslano, a můžete si je udělat ke snídani nebo ke svačině. Fantazii se meze nekladnou, navíc nemusíte spoléhat pouze na klasickou mouku a mléko, ale můžete využít i jiné suroviny, které pozmění jejich konzistenci i chuť. Jak si připravit palačinky z tvarohu?

Přidejte do palačinek rozinky nebo brusinky

Jestli nechcete pořád jíst to samé, můžete zkusit palačinky na různé způsoby. Je to lahodný dezert, který milují hlavně děti. Navíc vám mohou pomoci s přípravou. Rozinky pak můžete nahradit i sušenými brusinkami nebo je úplně vynechat, pokud je nemáte rádi. A co dalšího budete na palačinky potřebovat?

  • 25 g droždí
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1,5 hrnku pšeničné mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • Moučkový cukr na posypání
  • Olej na smažení
  • 1-2 hrsti rozinek

Základní surovinou je v tomto případě tvaroh. Mouku si můžete odměřit také na váze – bude jí potřeba 250 gramů. Jestli chcete palačinky zdravější, můžete zvolit jiný druh mouky. Nemůžeme ale zaručit, že bude těsto takové, jaké má být.

Čtěte také: Jak si doma připravit tradiční slovenské strapačky?

Palačinky krok za krokem

Droždí si nadrobte do misky a utřete s cukrem, lžící mouky a teplým mlékem. Zamíchejte a dejte stranou vykynout. Mezitím si do jiné mísy dejte zbývající mouku, přidejte vejce, kvásek a důkladně promíchejte. Tvaroh nadrobte, přidejte i rozinky nebo jiné ovoce a promíchejte.

https://kasiawgarach.pl/

Rozpalte si pánev a dejte na ni trochu oleje. Naběračkou dávejte na pánev těst a smažte palačinky z obou stran dohněda.

https://kasiawgarach.pl/

Nezapomeňte si připravit talíř s kuchyňskou utěrkou, na které budete hotové palačinky pokládat.

https://kasiawgarach.pl/

Do ubrousku se nasaje přebytečný tuk a palačinky budou chuťové excelentní.

https://kasiawgarach.pl/

Hotové palačinky ještě posypte moučkovým cukrem. Jak jsme již uvedli, do palačinky si můžete dát různé ovoce, marmelády, ale také maso nebo listovou zeleninu.

https://kasiawgarach.pl/

Zdroj: kasiawgarach.pl