Lilek je zelenina, která se nepřipravuje až tak často. Přestože jídla z něj jsou lehké, vydatné a navíc velmi chutné. Lilek totiž snese i koření, i jemné ochucení. Dá se z něj připravit opravdu cokoliv. Například i pasta, kterou lze použít jako omáčku na těstoviny. A je opravdu fantastická!
Co budete potřebovat?
- 2 lilky
- 40 g vlašských ořechů
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Lilky opláchněte, osušte a propíchejte ze všech stran vidličkou. Pak je dejte v celosti na plech a pečte při teplotě 180 stupňů přibližně půlhodinu. Po vyndání lilek rozkrájejte a přemelte přes mlýnek na kávu, nebo rozmixujte. Po několika otáčkách přidejte do mixéru vlašské ořechy a protlačte česnek, osolte a opepřete a ještě jednou vše spolu pomixujte.
Fantastickou pastu skladujte v uzavřených zavařovacích sklenicích v chladničce a použijte jako omáčku nebo dochucovadlo. Věřte, budete se oblizovat!
Přejeme dobrou chuť!