Univerzální omáčka, vhodná i na topinku: Postačí Vám jen 4 suroviny a 30 minut času. Výsledek je perfektní!

Lilek je zelenina, která se nepřipravuje až tak často. Přestože jídla z něj jsou lehké, vydatné a navíc velmi chutné. Lilek totiž snese i koření, i jemné ochucení. Dá se z něj připravit opravdu cokoliv. Například i pasta, kterou lze použít jako omáčku na těstoviny. A je opravdu fantastická!

Co budete potřebovat?

  • 2 lilky
  • 40 g vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Lilky opláchněte, osušte a propíchejte ze všech stran vidličkou. Pak je dejte v celosti na plech a pečte při teplotě 180 stupňů přibližně půlhodinu. Po vyndání lilek rozkrájejte a přemelte přes mlýnek na kávu, nebo rozmixujte. Po několika otáčkách přidejte do mixéru vlašské ořechy a protlačte česnek, osolte a opepřete a ještě jednou vše spolu pomixujte.

Fantastickou pastu skladujte v uzavřených zavařovacích sklenicích v chladničce a použijte jako omáčku nebo dochucovadlo. Věřte, budete se oblizovat!

Čtěte také: 10 jednoduchých tipů, jak se zbavit zápachu nohou! Přeci nechcete, aby si na Vás ostatní ukazovali!

Přejeme dobrou chuť!