Gruzínská kuchyně je pikantní chutí a voňavá po jemném koření. Tato kuchyně vyniká zejména přípravou kuřecího masa. Dnešní recept je jeden z tradičních. V hlavní roli hraje koření.
Reklama
Díky úžasné kombinaci koření, česneku a másla je toto recept na úžasné kuře. A co je nejdůležitější – je velmi snadné ho uvařit.
Co budete potřebovat?
- 2 kg kuřecího masa
- 8 stroužků česneku
- 20 g koriandru
- 1 PL soli
- 1 ČL pepře
- 1 ČL koriandru
- 1 ČL papriky
- 3 PL másla
- 230 ml vody
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Chcete-li si připravit Ajuverdské kuře, budete potřebovat opravdu velké kuře.
- Rozdělte jatečně upravené tělo podél prsou.
- Okořeňte ho po obou stranách.
- Zahřejte pánev, po které rozetřete máslo. Položte kuře do pánve zadní stranou nahoru.
- Zakryjte kuře menším talířem a zatěžkejte ho např. kastrolem s vodou, jako níže na obrázku. Ujistěte se, že je stabilní. Takto somažte kuře na obou stranách.
- Zatímco se bude kuře smažit, začněte vařit omáčku. Nakrájejte na jemno zelený koriandr a stroužky česneku.
- V misce si zkombinujte nakrájenou zeleninu, česnek, papriku, koriandr a vodu. Vše důkladně smíchejte, a omáčku máte připravenou.
- Nalijte omáčku na kuře, zakryjte víkem a pečte na střední teplotu po dobu 7 minut.
- Tento jednoduchý recept vřele doporučujeme, kuře na tento způsob chutná opravdu skvěle.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama