Už jste někdy jedli kuře na Ajuverdský způsob? Vřele doporučuji, je to to nejlepší kuře, které jsem kdy jedla!

Gruzínská kuchyně je pikantní chutí a voňavá po jemném koření. Tato kuchyně vyniká zejména přípravou kuřecího masa. Dnešní recept je jeden z tradičních. V hlavní roli hraje koření.

Díky úžasné kombinaci koření, česneku a másla je toto recept na úžasné kuře. A co je nejdůležitější – je velmi snadné ho uvařit.

Čtěte také: S touto jednoduchou japonskou technikou se zbavíte stresu již do 5 minut!

Co budete potřebovat?

  • 2 kg kuřecího masa
  • 8 stroužků česneku
  • 20 g koriandru
  • 1 PL soli
  • 1 ČL pepře
  • 1 ČL koriandru
  • 1 ČL papriky
  • 3 PL másla
  • 230 ml vody

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Chcete-li si připravit Ajuverdské kuře, budete potřebovat opravdu velké kuře.
  2. Rozdělte jatečně upravené tělo podél prsou.
  3. Okořeňte ho po obou stranách.
  4. Zahřejte pánev, po které rozetřete máslo. Položte kuře do pánve zadní stranou nahoru.
  5. Zakryjte kuře menším talířem a zatěžkejte ho např. kastrolem s vodou, jako níže na obrázku. Ujistěte se, že je stabilní. Takto somažte kuře na obou stranách.
  6. Zatímco se bude kuře smažit, začněte vařit omáčku. Nakrájejte na jemno zelený koriandr a stroužky česneku.
  7. V misce si zkombinujte nakrájenou zeleninu, česnek, papriku, koriandr a vodu. Vše důkladně smíchejte, a omáčku máte připravenou.
  8. Nalijte omáčku na kuře, zakryjte víkem a pečte na střední teplotu po dobu 7 minut.
  9. Tento jednoduchý recept vřele doporučujeme, kuře na tento způsob chutná opravdu skvěle.

Dobrou chuť přejeme!