Už nikdy si v obchodě nekoupíte ani koblihu. To vám garantujeme. Až vyzkoušíte tento recept, najednou zjistíte, že ty kupované jsou od domácí varianty chuťově na míle vzdáleny! -
Menu

Už nikdy si v obchodě nekoupíte ani koblihu. To vám garantujeme. Až vyzkoušíte tento recept, najednou zjistíte, že ty kupované jsou od domácí varianty chuťově na míle vzdáleny!

Příprava těsta

Připravený kvásek můžete nechat kynout, nebo také nemusíte. Stačí, když jej po dobu, co budete šlehat žloutky se zbylým cukrem necháte chvilku odstát. Když je cukr ve žloutcích zcela rozpuštěný, přidáme ho ke kvásku a důkladně promícháme. Abychom dokončili těsto, musíme přimíchat také mouku. Možná bude potřeba těsto pořádně propracovat. Teprve nakonec přidáme rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Vše pořádně prohněteme. To, že máme hotovo, poznáme tak, že se těsto přestane lepit na ruce.

Kynutí těsta

Takto připravené těsto nechte půl hodiny na teplém místě kynout. Pro dobré kynutí je vhodné, abyste těsto přikryli v míse utěrkou a po celou půlhodinu si ho nevšímali – nenahlídejte, zda se těsto zvětšuje, ani jej nikam nepřemísťujte. Vaše těsto potřebuje hlavně teplo, klid a dostatek času na vykynutí. Půl hodiny by mělo stačit, než těsto vykyne tak, jak potřebujeme.

Smažení koblížků

Z těsta vytvarujte malé koblížky. Nezapomeňte, že těsto se ještě při smažení nafoukne a téměř zdvojnásobí, takže dělejte koblížky opravdu menší. Abyste měli koblížky stejné, můžete těsto rozválet na plát o tloušťce asi 1,5 cm a kolečka z něj vykrajovat pomocí skleničky. Vytvořené koblížky nechte 20 minut kynout. Poté je usmažte z obou stran dozlatova.

Plnění koblížků

Plničkou naplňte vychladlé koblihy. Můžete si vybrat takovou příchuť marmelády, která vám nejvíce chutná.

1
2
Tisk
Nezařazené

TEST: Podívejte se na obrázek a odhadněte, který z mužů…

Také si občas z nudy zkoušíte řešit nejrůznější hádanky, hlavolamy nebo rébusy? Rádi procvičujete a protahujete svoje mozkové závity, aby nezakrněli?…
Nezařazené

Zavolala mi kamarádka a poradila tento unikátní nápoj z lněných…

Trápí vás celulitida nebo kila navíc a nevíte, co s tím máte dělat? Chcete se dostat do letní formy zbavit se…
Nezařazené

Co mladý muž dokázal vytvořit? Kotel, který nikdy nespaluje, nemá…

Máte zahradu a zajímá vás kompostování? Chtěli byste se dozvědět něco nového a třeba se inspirovat pro stavbu nového kompostu?…
Nezařazené

Znáte tento plevel? Nevyhazujte ho, je to jedna z nejlepších…

Rádi zahradničíte nebo jen tak rádi pracujete na zahradě či na poli? Rádi pěstujete rostlinky v květináčích? Pokud ano, pak je…
Nezařazené

Tato báječná pochoutka z pečených jablek a slaniny dokonale provoní…

Přemýšlíte nad tím, co připravit na večeři nebo nedělní oběd? Chystá se k vám návštěva a vy byste ji rádi pohostili…
Nezařazené

Babička mě naučila tento nejlepší recept. Nepečený smetanový dezert s…

Máte chuť na něco dobrého? Honí vás mlsná a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Dáváte přednost domácím produktům namísto kupovaným…