Už se vám někdy stalo, že jste nestihli spotřebovat celý bochník chleba? A bylo vám ho líto vyhodit? Od této chvíle už pokaždé budete vědět, jak s takovým přebytkem jídla pracovat! Mám pro vás skvělý recept na chléb zapečený se šunkou a sýrem, který zabrání veškerému plýtvání. A ještě famózně chutná, takže není co řešit!
Reklama
Chléb zapečený se šunkou a sýrem jsem poprvé vyzkoušela na popud kamarádky, která naprosto nesnáší jakékoli plýtvání – natož pak plýtvání s jídlem, to jí vždycky dokáže vytočit k nepříčetnosti. Díky tomuto receptu se u nás doma už nikdy nestane, že by se cokoli vyhodilo. Tak to také zkuste!
Co budete potřebovat na přípravu?
- bochník chleba
- 100 g slaniny
- 70 g pikantního salámu
- 200 g sýra
- 100 g šunky
- 3 vajíčka
- rajčata
- trochu másla
- zelenou cibulku
- papriku
- červenou cibuli
Jak postupovat při přípravě?
- Bochník chleba na povrchu nařežte – proveďte hluboké zářezy příčně i podélně, ale dejte si pozor, ať si chleba zcela nepřeříznete.
- Do zářezů následně dle vlastní libosti plňte připravené ingredience.
- Jakmile budete mít chleba dostatečně naplněný, položte ho na plech vyložený pečicím papírem.
- Přikryjte chleba alobalem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C, kde jej pečte cca 20 minut.
- Poté z chleba alobal sejměte a nechte péct v troubě ještě 10-15 minut.
Věřím, že si pochutnáte!
Reklama