Už nikdy žádné plýtvání! Vyzkoušejte chléb zapečený se šunkou a sýrem. Zamilujete si ho!

Už se vám někdy stalo, že jste nestihli spotřebovat celý bochník chleba? A bylo vám ho líto vyhodit? Od této chvíle už pokaždé budete vědět, jak s takovým přebytkem jídla pracovat! Mám pro vás skvělý recept na chléb zapečený se šunkou a sýrem, který zabrání veškerému plýtvání. A ještě famózně chutná, takže není co řešit!

Chléb zapečený se šunkou a sýrem jsem poprvé vyzkoušela na popud kamarádky, která naprosto nesnáší jakékoli plýtvání – natož pak plýtvání s jídlem, to jí vždycky dokáže vytočit k nepříčetnosti. Díky tomuto receptu se u nás doma už nikdy nestane, že by se cokoli vyhodilo. Tak to také zkuste!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • bochník chleba
  • 100 g slaniny
  • 70 g pikantního salámu
  • 200 g sýra
  • 100 g šunky
  • 3 vajíčka
  • rajčata
  • trochu másla
  • zelenou cibulku
  • papriku
  • červenou cibuli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Bochník chleba na povrchu nařežte – proveďte hluboké zářezy příčně i podélně, ale dejte si pozor, ať si chleba zcela nepřeříznete.
  2. Do zářezů následně dle vlastní libosti plňte připravené ingredience.
  3. Jakmile budete mít chleba dostatečně naplněný, položte ho na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Přikryjte chleba alobalem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C, kde jej pečte cca 20 minut.
  5. Poté z chleba alobal sejměte a nechte péct v troubě ještě 10-15 minut.

Věřím, že si pochutnáte!

Čtěte také: Oběd z jednoho pekáče: základ tvoří vepřové masíčko a brambory