Na internetu je spousta receptů na sladké muffiny. Určitě jste některé z nich už zkoušeli a byly výborné, ale zkoušeli jste už někdy muffiny ve slané verzi? Jsou stejně chutné jako ty sladké a nezaberou ani tolik práce. Budou se Vám skvěle hodit jako odpolední svačinka, jelikož skvěle zasytí. Muffiny jsou bez mouky a není v nich skoro žádný tuk. Nejlepší na tom je, že každý z nich má méně než 100 kalorií. No není to paráda? Tak hurá dotoho 🙂
Ingredience
1 a 1/2 hrnku nastrouhaných mrkví (asi ze 4 mrkví)
1/2 hrnku oranžové papriky nakrájené na malé kostičky
1/2 hrnku mraženého hrášku (můžete použít čerstvý nebo konzervovaný)
1/2 hrnku mražené kukuřice (můžete použít čerstvou nebo konzervovanou)
8 velkých vajec
sůl a pepř na ochucení
12 polévkových lžic strouhaného sýra (např. Mozzarella)
Postup
> Troubu si dejte předehřát na 190°C a formičky na muffiny dákladně vymažte.
> Vezměte si větší mísu a smíchejte mrkev, paprikum, hrášek a kukuřici.
> Zeleninovou směsí naplníme muffinové formičky asi do 2/3 – musí nám tam zbýt trochu místa.
> V míse si rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Pokud chcete trochu experimentovat
přidejte nějaké koření, aby směs byla třeba více pikantnější. Směs pak přilijte
do formiček na muffiny k zeleninové směsi. Nesmí to být však plné, stačí tak do 3/4 obsahu.
> Každou formičku posypejte nastrohaným sýrem.
> Pečte přibližně 20 minut – dokud muffiny nebudou na povrchu dozlatova.
> Po upečení nechte ještě chvíli vychladnout.