Už jste zkoušeli zeleninové muffiny? Že ne? Tak na co ještě čekáte, tato skvělé mňamka se bude skvěle hodit jako odpolední svačinka.

Na internetu je spousta receptů na sladké muffiny. Určitě jste některé z nich už zkoušeli a byly výborné, ale zkoušeli jste už někdy muffiny ve slané verzi? Jsou stejně chutné jako ty sladké a nezaberou ani tolik práce. Budou se Vám skvěle hodit jako odpolední svačinka, jelikož skvěle zasytí. Muffiny jsou bez mouky a není v nich skoro žádný tuk. Nejlepší na tom je, že každý z nich má méně než 100 kalorií. No není to paráda? Tak hurá dotoho 🙂

Ingredience

1 a 1/2 hrnku nastrouhaných mrkví (asi ze 4 mrkví)
1/2 hrnku oranžové papriky nakrájené na malé kostičky
1/2 hrnku mraženého hrášku (můžete použít čerstvý nebo konzervovaný)
1/2 hrnku mražené kukuřice (můžete použít čerstvou nebo konzervovanou)
8 velkých vajec
sůl a pepř na ochucení
12 polévkových lžic strouhaného sýra (např. Mozzarella)

Postup

Troubu si dejte předehřát na 190°C a formičky na muffiny dákladně vymažte.

Čtěte také: Celý svět blázní po receptu na tento výborný babiččin jablečný koláč! Potřebovat budete jen 5 minut času

Vezměte si větší mísu a smíchejte mrkev, paprikum, hrášek a kukuřici.

Zeleninovou směsí naplníme muffinové formičky asi do 2/3 – musí nám tam zbýt trochu místa.

V míse si rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Pokud chcete trochu experimentovat
přidejte nějaké koření, aby směs byla třeba více pikantnější. Směs pak přilijte
do formiček na muffiny k zeleninové směsi. Nesmí to být však plné, stačí tak do 3/4 obsahu.

 

Každou formičku posypejte nastrohaným sýrem.

Pečte přibližně 20 minut – dokud muffiny nebudou na povrchu dozlatova.

Po upečení nechte ještě chvíli vychladnout.