Milovníci smetanových polévek těšte se! Dneska jsme si pro Vás připravili skvělý recept týkající se fazolkové polévky, která Vás vrátí do mladých let. Já si vždycky vzpomenu na léto a chatu v Jížních Čechách, kam jsem jezdila za mou babičkou. Tento recept je výjimečný svou rychlostí, ale také jednoduchostí!
Reklama
Co budete potřebovat?
- zelené fazolky (čerstvé, nebo zavařené)
- 4 menší brambory
- pár bobkových listů
- koření a sůl dle chuti
- červenou sladkou papriku
- smetanu
- citrónovou šťávu, nebo ocet
- česnek
- hladkou mouku
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si vezměte fazolky. Jestli budete pracovat se zavařenými, ušetříte si práci, nicméně je to jen a jen na Vás! Fazolky byste však měli očistit, umýt a pokrájet.
- Poté je dejte do hrnce, zalejte vodou, přidejte sůl a bobkový list, koření a prolisovaný česnek.
- Vařit byste tuto směs měli cca 15 minut.
- Mezitím si v menší misce smíchejte trochu mouky a červené mleté papriky. Vytvořenou směs poté přisypte do polévky a vařte dalších cca 10 minut.
- Na závěr už jen stačí dochutit citrónovou šťávou, nebo octem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama