Úžasná polévka ze zelených fazolek. Zkrátka jako od babičky!

Milovníci smetanových polévek těšte se! Dneska jsme si pro Vás připravili skvělý recept týkající se fazolkové polévky, která Vás vrátí do mladých let. Já si vždycky vzpomenu na léto a chatu v Jížních Čechách, kam jsem jezdila za mou babičkou. Tento recept je výjimečný svou rychlostí, ale také jednoduchostí!

Co budete potřebovat?

  • zelené fazolky (čerstvé, nebo zavařené)
  • 4 menší brambory
  • pár bobkových listů
  • koření a sůl dle chuti
  • červenou sladkou papriku
  • smetanu
  • citrónovou šťávu, nebo ocet
  • česnek
  • hladkou mouku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si vezměte fazolky. Jestli budete pracovat se zavařenými, ušetříte si práci, nicméně je to jen a jen na Vás! Fazolky byste však měli očistit, umýt a pokrájet.
  2. Poté je dejte do hrnce, zalejte vodou, přidejte sůl a bobkový list, koření a prolisovaný česnek.
  3. Vařit byste tuto směs měli cca 15 minut.
  4. Mezitím si v menší misce smíchejte trochu mouky a červené mleté papriky. Vytvořenou směs poté přisypte do polévky a vařte dalších cca 10 minut.
  5. Na závěr už jen stačí dochutit citrónovou šťávou, nebo octem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Celý život dělám tento hrníčkový chléb s receptem od mojí babičky. Je levný, chutný a dokonale křupavý. Takhle dobrou kůrku jste ještě nejedli!