Úžasně nadýchané palačinky, které jsou krásně jemné a rozplývají se na jazyku!

Mám pro vás recept na úžasně nadýchané palačinky a dám klidně ruku do ohně, že takovou dobrotu jste ještě nikdy nejedli! Tyhle palačinky jsou krásně jemné, báječně vláčné a tak lahodné, že se po nich budete olizovat až za ušima!

Reklama

Nadýchané palačinky si můžete připravit třeba ke snídani, až se budete chtít rozmazlovat nebo jen začít den něčím opravdu chutným na zub. Tenhle recept si okamžitě zamilujete.

Nadýchané palačinky, které budete milovat

Každý z nás připravuje palačinky tak trochu jinak. Ať už ale máte jakýkoli recept, jakmile vyzkoušíte tenhle, nebudete už nikdy chtít dělat žádné jiné.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 čajovou lžičku jedlé sody
  • 500 g kefíru
  • olej
  • cukr
  • špetku soli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Oddělte žloutky od bílků.
  2. Z bílků vyšlehejte sníh.
  3. Žloutky smíchejte s ostatními přísadami.
  4. Vytvořte jemnou hmotu, kterou doporučuji zbytečně dlouho nešlehat – čím déle budete těsto šlehat, tím více bude lepek v mouce tvrdnout a palačinky pak budou tuhé.
  5. Přidejte vyšlehaný sníh.
  6. Na pánvi nechte rozpálit trochu oleje, přidávejte těsto podle potřeby a smažte tak, jak jste zvyklí.

Nadýchané palačinky pak můžete dochutit vším, co máte rádi. Já si na ně někdy dávám povidla, jindy domácí marmeládu a když se chci opravdu odměnit, tak i šlehačku. To je teprve dobrota!

 

Reklama