Ingredience na těsto:
- Pšeničná mouka – 160 g
- Bramborová mouka – 1 PL
- Kakao – 2 PL
- Moučkový cukr – 150 g
- Káva – 1 PL
- Ocet – 1 PL
- Růžový sirup – 1 PL
- Prášek do pečiva – 2 ČJ
- Vaječné žloutky – 4 ks
Ingredience na krém s kokos. vločkami:
- kokosové vločky – 3 PL
- 30% sladká smetana – 250 ml
- řecký jogurt – 400 ml
- moučkový cukr – 2 PL
Ingredience na chalva krém
- chalva – 200 g
- plnotučné mléko – 50 ml
- moučkový cukr – 2 PL
- máslo – 80 g
- bílá čokoláda – 100 g
Postup:
Nejdříve začneme s těstem na tento výborný dezert. Vejce zbavíme skořápky a rozmícháme v misce spolu s cukrem, až nám vznikne jemňounká pěna. Dále náš čeká přidat oba druhy mouky, prášek do pečiva a kakao. Další ingredience do těsta přidáme taktéž: předepsané množství kávy, sirup, ocet a všechno důkladně promícháme.
Nyní si předehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme do ní plech, na který jsme si dali pečící papír a nalili rovnoměrně těsto. Pečeme asi 30-35 minut. Jakmile vyndáme z trouby, je potřeba nechat náš skvost vychladnout. Jakmile nám těsto vychladne, tak ostrým nožem rozřežeme na 3 pláty.
Kokosový krém připravíte jednoduše tak, že nejprve vyšleháte smetanu smíchanou s moučkovým cukrem a poté do ní přidáte řecký jogurt a kokosové vločky. Hotový krém dejte ztuhnout do lednice.
Chalvový krém začíná rozpuštěním bílé čokolády ve vodní lázni nebo na mírném plameni. Smíchejte ji s mlékem, máslem a cukrem. Přidejte rozdrobenou chalvu a promíchejte do hladka. Nechte vychladnout.
První plát těsta potřete polovinou kokosového krému a položte na něj druhý plát, na který přijde krém z chalvy. Ten poté překryjte třetím plátem a pomažte jej druhou polovinou kokosového krému.
Dezert už je skoro hotov, teď už jen stačí posypat naší oblíbenou strouhanou čokoládu a dát přes noc do chladničky.