Vánoční desert s kokosovými vločkami, strouhanou čokoládou a skvělým krémem

Ingredience na těsto:

  • Pšeničná mouka – 160 g
  • Bramborová mouka – 1 PL
  • Kakao – 2 PL
  • Moučkový cukr – 150 g
  • Káva – 1 PL
  • Ocet – 1 PL
  • Růžový sirup – 1 PL
  • Prášek do pečiva – 2 ČJ
  • Vaječné žloutky – 4 ks

Ingredience na krém s kokos. vločkami:

  • kokosové vločky – 3 PL
  • 30% sladká smetana – 250 ml
  • řecký jogurt – 400 ml
  • moučkový cukr – 2 PL

Ingredience na chalva krém

  • chalva – 200 g
  • plnotučné mléko – 50 ml
  • moučkový cukr – 2 PL
  • máslo – 80 g
  • bílá čokoláda – 100 g

Postup:

Nejdříve začneme s těstem na tento výborný dezert. Vejce zbavíme skořápky a rozmícháme v misce spolu s cukrem, až nám vznikne jemňounká pěna. Dále náš čeká přidat oba druhy mouky, prášek do pečiva a kakao. Další ingredience do těsta přidáme taktéž: předepsané množství kávy, sirup, ocet a všechno důkladně promícháme.

Nyní si předehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme do ní plech, na který jsme si dali pečící papír a nalili rovnoměrně těsto. Pečeme asi 30-35 minut. Jakmile vyndáme z trouby, je potřeba nechat náš skvost vychladnout. Jakmile nám těsto vychladne, tak ostrým nožem rozřežeme na 3 pláty.

Kokosový krém připravíte jednoduše tak, že nejprve vyšleháte smetanu smíchanou s moučkovým cukrem a poté do ní přidáte řecký jogurt a kokosové vločky. Hotový krém dejte ztuhnout do lednice.

Čtěte také: Jak upéct nejlepší tvarohový koláč?

Chalvový krém začíná rozpuštěním bílé čokolády ve vodní lázni nebo na mírném plameni. Smíchejte ji s mlékem, máslem a cukrem. Přidejte rozdrobenou chalvu a promíchejte do hladka. Nechte vychladnout.

První plát těsta potřete polovinou kokosového krému a položte na něj druhý plát, na který přijde krém z chalvy. Ten poté překryjte třetím plátem a pomažte jej druhou polovinou kokosového krému.

Dezert už je skoro hotov, teď už jen stačí posypat naší oblíbenou strouhanou čokoládu a dát přes noc do chladničky.