Vaření kukuřice podle pravidel zajistí dokonalou chuť i měkkost -
Menu

Vaření kukuřice podle pravidel zajistí dokonalou chuť i měkkost

Vařená kukuřice je jednou z pochoutek, kterou máme spojenou především s koncem letních prázdnin, kdy se na tržištích i v obchodech objeví zlatavě žluté čerstvé klasy. I když vaření kukuřice vypadá jako kuchařsky nenáročné, přesto se vyplatí znát několik základních pravidel, aby kukuřice chutnala tak, jak má.

Jakou kukuřici koupit?

Základem je koupit skutečně dobrou a čerstvou kukuřici. Klas si tedy předem pozorně prohlédněte, zda není například napadený plísní či příliš zaschlý. To, že je kukuřice stará, bezpečně prozradí trochu promáčklá zrnka, kupujte tedy vždy jen kukuřici s plnými, vystouplými zrnky. Pozornost věnujte také listům okolo klasu, měly by být zelené, nikoli suché a zažloutlé.

Tipy na vaření kukuřice

K uvaření kukuřičných klasů budete potřebovat jen čtyři suroviny, kukuřici, vodu, máslo a sůl. Postup je také velmi jednoduchý. Kukuřičné klasy nejprve důkladně umyjte a zbavte všech vousků a listů, následně je vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně třicet minut. Následně kukuřici vyjměte a ještě teplé klasy potřete máslem, případně podle chuti dosolte. Pokud chcete kukuřici uvařit rychleji, použijte tlakový hrnec, V tom případě ji stačí vařit přibližně dvacet minut. Kukuřice se dá poměrně rychle a snadno

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Příprava typického maďarského guláše

Maďarský guláš je tradičním jídlem, které si našlo svou pozici také v běžné české kuchyni. Příprava maďarského guláše není příliš…
RECEPTY

Velmi chutný recept na pečená kuřecí stehýnka

Pečená kuřecí stehýnka jsou klasickou kulinářskou záležitostí, kterou si v pohodlí domova připravujeme jako běžný rodinný oběd či jednoduchou, zdravou…
RECEPTY

Lahodné skořicové rolky se hodí nejenom ke kávě

Skořice je známá především svou krásnou vůní, kterou má mnoho z nás spojenou s podzimními a zimními měsíci, kdy se…
RECEPTY

Recept na lahodné a nadýchané palačinky, kterým nikdo neodolá

Palačinky jsou většinou lidí považovány za jakýsi mezistupeň mezi jídlem a dezertem, s tím souvisí také to, kdy a jak…
RECEPTY

Nepečený francouzský dezert za pár minut. Tímto zákuskem uctíte každou…

Připravte si jednoduchý, lahodný, nepečený éclair dezert, s kterým snadno potěšíte chutě každé návštěvy. Vyrobit lze ve dvou různých variantách. Buď…
RECEPTY

Ptačí mléko je lahodný pokrm, který si zamilujete

Ptačí mléko je zvláštní, velmi chutný, a hlavně rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete. Řada z nás jej zná z dětství…