Většina lidí vaří rýži úplně špatně. Chybný postup se podepíše jak na její chuti, tak i na tom že pro lidský organismus nemusí být zdravá. Podívejte se jaká je jediná správná příprava rýže. Budete překvapeni! -
Menu

Většina lidí vaří rýži úplně špatně. Chybný postup se podepíše jak na její chuti, tak i na tom že pro lidský organismus nemusí být zdravá. Podívejte se jaká je jediná správná příprava rýže. Budete překvapeni!

propláchne před vařením. Tento postup sice trochu arsenu odstraní, ale rozhodně ne nijak velké množství. Další chybou mnohých lidí je špatné namáčení rýže. Tím že se rýže namočí z ní skutečně začne arsen unikat. Lidé však danou vodu nevylijí a v ní rýži uvaří. Arsen se tak dostává během vaření zpět do rýže a poté do těla.

Jediný správný postup vaření rýže v podstatě začíná už večer. Rýži je třeba namočit v dostatku vodu. A to přes noc. Vody by mělo být opravdu dostatečné množství, jelikož mnoho decilitrů samotná rýže nasákne a efekt by byl kontraproduktivní. Takto dojde k tomu že rýže pomalu vypustí arsen do vody. Druhý den se voda vylije a rýže se několikrát důkladně propláchne. Teprve v tuto chvíli je plně nachystána ke klasickému vaření.

Lepší zdraví a větší chuť

Zdravotní hledisko známe. Arsen se dostane do vody a ta se následně vylije do odpadu a mizí v kanalizaci, nikoliv v lidském organismu. Tento postup má ještě jednu výhodu která souvisí s chutí rýže. Pokud je důkladně propláchnuta, tak se zbaví přebytečného škrobu. Ten způsobuje nejenom nepříjemnou lepkavost, ale také výrazně ovlivňuje chuť rýže. Pokud se škrob tímto postupem odstraní, zbude jenom ta pravá surovina v podobě rýže jako takové. Až ji ochutnáte tak jistě potvrdíte to, že její chuť je mnohem lepší než dříve.

Postup je univerzální

Je jedno, jakou rýži si budete chtít připravit. Tento postup je univerzální a lze ho aplikovat u všech dnes tolik populárních druhů. Sem patří rýže parboiled, dlouhozrnná nebo také jasmínová. Nutno ale říci, že to rozhodně nejsou jediné druhy které existují. U nás v Česku jsme často omezeni tím co je tu dostupné. V asijských zemích byste jenom zírali na to, kolik druhů rýže reálně existuje.

1
2
Tisk
Nezařazené

Video: Umírající štěně oživí dva šimpanzi. Aneb neobvyklá přátelství zvířat…

Pro některé lidi je záchrana ohrožených druhů zvířat celoživotní poslání. Patří mezi ně také Jenny a Jim Desmondovi, kteří toho…
Nezařazené

Video: Přišli na pódium a každý v sále včetně poroty…

Jistě si vzpomínáte, jak jste se kdysi na škole účastnili dětských představení. Byli mezi vámi menší i větší talenti. Faktem však…
Nezařazené

Cítím se o pět let mladší – oční krém vyrobený…

S přibývajícími roky bojuje s vráskami asi každá žena. Snaha je zamaskovat často nekončí tak, jak bychom si představovali. Vrásky na obličeji…
Nezařazené

Už žádné pupínky! S touto jednoduchou přísadou odstraňte nechtěné chloupky…

O intimní partie se snažíme pečovat tak, abychom si udrželi maximální hygienu a nemuseli se potýkat se zdravotními problémy. Mnohdy…
Nezařazené

Moje kosmetička mi poradila tuto domácí masku na čištění pleti,…

Záleží vám na čistotě a vzhledu vaší pleti? Je pro vás krásná a svěží pleť důležitá a často o ni…
Nezařazené

Zapomněli jste na živočišné uhlí? Podívejte se na tento seznam…

Míváte občas žaludeční potíže, průjem nebo zácpu? Trápí vás to natolik, že kolikrát musíte užít i nějaký ten farmaceutický lék…