Víte, jak si snadno vyrobit masové špízy?

S tímto trikem zvládne udělat masové občerstvení opravdu každý. Stačí totiž mleté maso vložit do plastové lahve a máte vyhráno. Budete nejen hvězdou večírku nebo grilovací party, ale navíc se naučíte trik, který je snadno dostupný.

Reklama

Na kořeněné masové špízy vám stačí jen několik surovin

Na přípravu budete potřebovat:

  • 50 dkg mletého hovězího masa
  • 1 vaječný žloutek
  • Petržel
  • ½ lžičky červené papriky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého mletého pepře
  • 1 malou cibuli

Všechny suroviny vmíchejte do mletého masa. Nemusíte si kupovat hotové mleté hovězí, ale můžete si koupit kousek zadního vcelku a maso si sami doma buď namlít, nebo naškrábat. Pokud jste v kuchyni zdatným kuchařem, stačí ho i nakrájet na malé kousky. Přidejte malou cibuli, kterou do masa vmíchejte nastrouhanou na jemném struhadle.

Masovou směsí poté naplňte rozpůlené plastové lahve, špízy se připravují velmi zajímavou technikou. Stačí maso vložit do poloviny, na které je víčko. Masem vyplňte celou polovinu lahve, otočte a rozříznutou stranou položte na plechovku menšího obvodu, než je lahev. Poté pomalu tlačte na lahev a zároveň mějte kousek špejle strčený v hrdle lahve. Tím, jak budete lahev stlačovat, a zároveň vytahovat špejli, získáte rovnoměrný špíz, který můžete ihned hodit na gril.

Reklama

K masu si můžete připravit různé druhy dipů

Takto opečené nebo usmažené špízy si můžete namočit například do směsi jogurtu a bylinek a nakonec obalit v sušené cibuli. Připravit si je můžete jen tak nebo je obohatit slaninou, ve které je obalíte. Jako dip se může hodit česnek nebo obyčejný jogurt jen okořeněný solí či pepřem. Mnoho lidí má rádo také tzatziki nebo obyčejný kečup.

Špízy si můžete také obalit v trojobalu a osmažit jako klasické řízky. Jako příloha se hodí zeleninový salát nebo opečené brambory, společně s majonézou nebo tatarskou omáčkou vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři.

Reklama