Jistě máte rádi jablka, stejně jako většina lidí v Čechách. Zpracovat je do lahodného koláče je jedním ze způsobů, jak si je vychutnat i jinak, než pouhou konzumací čerstvého ovoce. Pokud máte doma pár jablek navíc, můžete si připravit úžasný koláč, který potěší malé i velké. Podívejme se, co si musíte připravit a jak postupovat. Nebojte se, není to vůbec složité a příprava netrvá dlouho.
Co budete potřebovat?
Velkou výhodou je, že nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Před začátkem si připravte:
- 300 g mouky
- 180 ml mléka
- 150 g cukru
- 80 g másla
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 vejce
- 3 jablka.
To je všechno, co musíte mít na výrobu úžasného koláče, který můžete s klidným srdcem servírovat nejen své rodině, ale také hostům, kteří k vám přijdou na návštěvu. Uvidíte, že děti i dospělí budou nadšení, když jim dáte tento jemný dezert, který se jim rozplyne na jazyku. Navíc k němu můžete přidat i šlehačku nebo zmrzlinu, čímž děti zaručeně potěšíte ještě víc.
Způsob přípravy
Vejce smíchejte s cukrem a míchejte, dokud nezískáte pěnovou konzistenci. Přidejte rozpuštěné máslo o pokojové teplotě, mléko a důkladně promíchejte. Následně zapracujte prosátou mouku a vařečkou vše promíchejte. Nakonec přidejte prášek do pečiva. Vznikne polotekuté a homogenní těsto.
Do něj přidejte jablka nakrájená na kostičky nebo nastrouhaná. Směs přeneste do plechu, který jste předtím vyložili pečicím papírem a stěrkou zarovnejte. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 30-35 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout a posypte jej moučkovým cukrem.
Koláč můžete podívat připravený tímto způsobem, anebo přidejte lžíci šlehačky nebo vanilkové zmrzliny. Dodáte tím dezertu trochu americký nádech a koláči to dodá další zajímavou chuť, která mu rozhodně neublíží. Právě naopak. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!