Vodka je něco, co se na první pohled hodí ke všemu více, než k jahodovému džemu. Opak je pravdou, protože džem nikdy nechutnal lépe, než s tímto kalíškem čistého alkoholu.
Reklama
Co budete potřebovat?
- 3 kg jahod
- 2 kg cukru
- 100 ml vodky
- 1 ČL kyseliny citronové
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Očištěné a omyté jahody dejte do hrnce, zalijte je vodkou a cukrem a promíchejte. Nechte je na noc v lednici a druhý den začněte s vařením džemu.
Dejte hrnec na plamen, přiveďte směs k varu a přidejte kyselinu citrónovou. Po několika minutách vaření směs odstavte a po třech hodinách ji opět vraťte na oheň. Tento postup opakujte 3 krát a při posledním vaření džem přikryjte a duste 10-15 minut při mírném ohni. Potom nalévejte do sklenic. Uvidíte, jak Vás tento džem zahřeje zejména v zimě.
Dobrou chuť!
Reklama