Vyhledáváte recepty, které můžet okořenit troškou alkoholu? Pak se určitě podívejte na...

Vyhledáváte recepty, které můžet okořenit troškou alkoholu? Pak se určitě podívejte na tento recept na jahodový džem s vodkou!

Vodka je něco, co se na první pohled hodí ke všemu více, než k jahodovému džemu. Opak je pravdou, protože džem nikdy nechutnal lépe, než s tímto kalíškem čistého alkoholu.

Co budete potřebovat?

  • 3 kg jahod
  • 2 kg cukru
  • 100 ml vodky
  • 1 ČL kyseliny citronové

Jak na to?

Očištěné a omyté jahody dejte do hrnce, zalijte je vodkou a cukrem a promíchejte. Nechte je na noc v lednici a druhý den začněte s vařením džemu.

Dejte hrnec na plamen, přiveďte směs k varu a přidejte kyselinu citrónovou. Po několika minutách vaření směs odstavte a po třech hodinách ji opět vraťte na oheň. Tento postup opakujte 3 krát a při posledním vaření džem přikryjte a duste 10-15 minut při mírném ohni. Potom nalévejte do sklenic. Uvidíte, jak Vás tento džem zahřeje zejména v zimě.

Dobrou chuť!

print