Výtečná domácí vepřová paštika s mandlemi: královská chuť v každém kousku!

Ingredience:

  • 1,5 kg vepřového bůčku
  • 1,5 kg vepřové plece
  • 1 kg drůbežích jater
  • 5 ks cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 2 hrsti mandlí
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava Masa:
    • Omyjte vepřový bůček a plece pod tekoucí vodou a osušte je papírovým ubrouskem.
    • Následně nakrájejte maso na menší kousky pro snadnější zpracování.
  2. Příprava Zeleniny:
    • Oloupejte cibuli a česnek. Nakrájejte cibuli na drobné kostky a rozemelte česnek.
    • Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek do zlatova.
  3. Příprava Jater a Mandlí:
    • Drůbeží játra očistěte a zbavte případných žil. Přidejte je do pánve s cibulí a česnekem a krátce je osmažte.
    • Přidejte mandle a nechte vše společně chvíli restovat.
  4. Smíchání Všech Ingrediencí:
    • V mixéru smíchejte nakrájené kusy vepřového masa s cibulí, česnekem, játry a mandlemi. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  5. Koření a Dochucení:
    • Přidejte sůl a pepř podle chuti. Mixujte znovu a ochutnejte. Případně můžete přidat další koření dle své preference.
  6. Pečení Paštiky:
    • Předehřejte troubu na 180°C.
    • Hmotu z masa a jater přendejte do pekáče a rovnoměrně ji rozetřete.
    • Pečte v předehřáté troubě asi 50-60 minut nebo dokud paštika nezíská zlatavou barvu a není pečená dovnitř.
  7. Podávání:
    • Nechte paštiku vychladnout a poté ji uložte do lednice. Po vychladnutí bude paštika mnohem snadněji krájetelná.
    • Podávejte na čerstvém chlebu, pečivu nebo jako součást pohoštění.

Tento recept vytvoří vynikající domácí vepřovou paštiku, která potěší vaše chuťové buňky. Dobrou chuť!

Reklama
Reklama