Vyvarujte se této chybě, kterou dělá téměř každý při dělání karbanátků a sekané

Pečená sekaná patří mezi oblíbená jídla mnoha lidí. Ne ovšem vždy se nám podaří sekaná upéct tak, aby dokonale vynikla její báječná chuť. Někdy se smaží moc dlouho, jindy je příliš tvrdá, někdy není uvnitř udělaná nebo nechutná dostatečně dobře. Cesta k perfektní sekané nemusí být úplně snadná. Naštěstí existuje originální recept, díky němuž docílíte perfektní sekané. 

Pečte jako babička

S tímto receptem nebudete mít žádný problém. Snadné a rychle vyrobíte originální a tradiční masové kuličky s dokonalou texturou, chutí, vzhledem, stejně jako to uměla vaše babička.

Co je základem dobré sekané? Samozřejmě, že mleté maso. Doporučuje se vybrat mleté vepřové maso. Nemělo by být příliš suché, aby se neztratila šťavnatost. Úplně nejlepší volbou je kombinace vepřového a hovězího masa. Dělá to tak stále více lidí. Další důležitou přísadou jsou housky, nikoli chleba. Houska by měla být suchá a neměly by být nafouklá. Dále je samozřejmě vhodné použít: cibuli, česnek, sůl, pepř, papriku a nasekanou petrželku. Mnoho lidí také přidává majoránku, mletý kmín, feferonku nebo chilli papričky.

Čtěte také: 13 skvělých nápadů na vánoční úklid, které ušetří nejen peníze ale i čas. Takhle perfektně uklizený domov jste ještě neměli

Složení boží sekané

Nyní se podíváme na samotný recept, jehož výsledkem je naprosto boží sekaná. Už při psaní tohoto článku se sbíhají chutě. K přípravě budete potřebovat: 1 kg mletého masa (vepřové, hovězí), 1 velkou cibuli, 6 stroužků česneku, 3 housky, mléko, 1 svazek petrželky, 3 vejce, lžičku soli a papriky.

Důkladně vše promíchejte

Housky nakrájejte na malé kousky, zalijte je mlékem a pořádně promíchejte rukama. Jakmile nebude vytékat z hmoty mléko, je hmota připravena. Do velké mísy vložte maso, přidejte zbytek ingrediencí a vše pořádně promíchejte rukama. Maso samozřejmě smíchejte s hmotou z housek. Jakmile máte směs hotovou, vytvořte z ní menší koule, které smažte na rozpáleném oleji do zlatohněda. Pak už jen podávejte a dobrou chuť.