Vyvarujte se této chybě, kterou dělá téměř každý při dělání karbanátků a sekané -
Menu

Vyvarujte se této chybě, kterou dělá téměř každý při dělání karbanátků a sekané

Pečená sekaná patří mezi oblíbená jídla mnoha lidí. Ne ovšem vždy se nám podaří sekaná upéct tak, aby dokonale vynikla její báječná chuť. Někdy se smaží moc dlouho, jindy je příliš tvrdá, někdy není uvnitř udělaná nebo nechutná dostatečně dobře. Cesta k perfektní sekané nemusí být úplně snadná. Naštěstí existuje originální recept, díky němuž docílíte perfektní sekané. 

Pečte jako babička

S tímto receptem nebudete mít žádný problém. Snadné a rychle vyrobíte originální a tradiční masové kuličky s dokonalou texturou, chutí, vzhledem, stejně jako to uměla vaše babička.

Co je základem dobré sekané? Samozřejmě, že mleté maso. Doporučuje se vybrat mleté vepřové maso. Nemělo by být příliš suché, aby se neztratila šťavnatost. Úplně nejlepší volbou je kombinace vepřového a hovězího masa. Dělá to tak stále více lidí. Další důležitou přísadou jsou housky, nikoli chleba. Houska by měla být suchá a neměly by být nafouklá. Dále je samozřejmě vhodné použít: cibuli, česnek, sůl, pepř, papriku a nasekanou petrželku. Mnoho lidí také přidává majoránku, mletý kmín, feferonku nebo chilli papričky.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Salát z kuřecích prsíček, který můžete jíst i pozdě večer,…

Máte rádi saláty jako hlavní chod? Chutnají vám spíše těstovinové nebo zeleninové? Preferujete saláty bez masa nebo s masem? Ať už…
RECEPTY

Do masem plněných knedlíků přidejte tuhle ingredienci. Dokonale změní chuť

Potřebujete vymyslet něco na oběd či večeři? Nenapadá vás nic kloudného a originálního? Sáhněte po osvědčeném receptu přímo z Ukrajiny. Bramborové…
RECEPTY

Vzala mléko, zakysanou smetanou a vznikl nejlepší domácí sýr! Recept…

Můžete si ho dát jen tak na chleba nebo si ho vychutnat společně s vínem či pivem. O čem je řeč?…
RECEPTY

Tak vynikající palačinky jste ještě nejedli! Tento recept musíte vyzkoušet…

Jak vypadají a jak se dělají klasické palačinky, to jistě víte. Co ale jistě nevíte, to je fakt, že existuje…
RECEPTY

Bramborové řízečky s klobásou dle receptu hospodského, tohle si okamžitě…

Brambory se v české kuchyni využívají při přípravě nejrůznějších pokrmů, nejčastěji se s nimi setkáme ve formě brambor pečených v troubě, brambor na…
RECEPTY

Bleskurychlá a levná večeře: do pekáče dejte brambory a posypte…

Netušíte, co byste měli udělat rychle na večeři? Máte hlad, ale nic vás nenapadá? V lednici toho moc nemáte a jediné,…