Na přípravu této buchty budete potřebovat cca 2 hodiny a 20 minut a již trochu předchozích zkušeností s pečením. Jednoduché vrstvení může být pro začátečníka trošičku náročnější, nicméně rozhodně se není čeho bát. Tento koláč je výborný, proto není divu, že v Japonsku je vyhlášený podobně jako Sachertorte ve Vídni. Pojďme si nyní připravit nejvyhlášenější japonskou buchtu (Japonci ji označují jako „dort“, nicméně u nás v České republice si jako dort představujeme něco trochu jiného).
Reklama
Ingredience
- 1 hrst cukru moučka,
- 1 špetka soli,
- 375 ml mléka,
- 1 lžíce studené vody,
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- 90 g mouky,
- 90 g másla,
- 90 g cukru krystal,
- 3 ks vejce.
Příprava:
- Hned na začátku si rozehřejte troubu – postačí vám 150 °C.
- Žloutky vyšlehejte s cukrem krystal a lžící vody. Konečná směs by měla mít světle žlutou barvu.
- Do takto zbarvené směsi postupně a velice pomalu, za stálého míchání, přilévejte rozpuštěné (ale studené máslo).
- Poté do směsi vmíchejte i prosátou mouku. Vše pořádně promíchejte, aby se vytvořilo hladké těsto.
- Toto těsto ještě ochutíme vanilkovým extraktem a za stálého míchání přidáme i mléko.
- Mícháme a šleháme tak dlouho, dokut těsto nebude nadýchané (lehce pěnivé).
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Opatrně je vmíchejte k těstu.
- Hrudky v těstě vůbec nevadí – naopak!
- Tuto směs nalijte do kulaté, máslem vymazané formy.
- Pečte 50 minut.
- Výsledná buchta bude mít zlatohnědý vršek, který posypeme moučkovým cukrem.
- Na první pohled budete mít pocit, že se jedná o klasickou buchtu, něco ve stylu bábovky. Avšak po rozkrojení se vám ukážou tři vrstvy tohoto dortu!
Reklama