Tento tvarohový koláč je možná časově náročnější na přípravu (zabere vám něco málo přes hodinu), je ale příliš nenáročný na ingredience. Jediné, co budete potřebovat, jsou tři ingredience: tvaroh, vejce a bílá čokoláda. Tento recept pochází původem z Japonska, a i když přinášíme snadnější variantu, jedná se o opravdu skvělý koláč. Není tak těžký, jako jiné dezerty, takže si jej snadno můžete dopřát a necítit žádné výčitky svědomí!
Reklama
Ingredience:
- 3 ks vejce,
- 120 g bílé čokolády,
- 120 g tvarohu.
Příprava:
- Čokoládu rozpusťte, aby byla tekutá.
- Když je čokoláda studená, ale pořád tekutá, zašlehejte k ní tvaroh. Ten by měl mít pokojovou teplot.
- Poté přidáme žloutky – jeden po druhém ho zašleháme do směsi.
- Bílky necháme vychladit v lednici. Poté je přidáme do směsi a šleháme tak dlouho, až bude celá směs pěnová a nadýchaná.
- Těsto nalijeme do pekáče o průměru 15 cm (vyložíme ho pečícím papírem – jeden kus bude kopírovat spodní stranu nádoby, druhý kus pak její okraje – nechte pečící papír přečnívat přes okraje pekáče klidně i o několik centimetrů).
- Tento pekáč postavíme na hluboký plech a na tento plech nalijeme horkou vodu. Dáme do trouby.
- Pečeme 15 minut na 175 °C.
- Poté teplotu snižte na 160 °C a pečeme ještě 15 minut.
- Poté troubu vypneme, ale neotvíráme a koláč v ní necháme ještě 15 minut „dojít“.
- Po vychlazení můžete pocukrovat moučkovým cukrem nebo rovnou podávat.
Reklama