Vyzkoušejte tvarohový koláč jen ze tří ingrediencí

Tento tvarohový koláč je možná časově náročnější na přípravu (zabere vám něco málo přes hodinu), je ale příliš nenáročný na ingredience. Jediné, co budete potřebovat, jsou tři ingredience: tvaroh, vejce a bílá čokoláda. Tento recept pochází původem z Japonska, a i když přinášíme snadnější variantu, jedná se o opravdu skvělý koláč. Není tak těžký, jako jiné dezerty, takže si jej snadno můžete dopřát a necítit žádné výčitky svědomí!

Ingredience:

  • 3 ks vejce,
  • 120 g bílé čokolády,
  • 120 g tvarohu.

Příprava:

  1. Čokoládu rozpusťte, aby byla tekutá.
  2. Když je čokoláda studená, ale pořád tekutá, zašlehejte k ní tvaroh. Ten by měl mít pokojovou teplot.
  3. Poté přidáme žloutky – jeden po druhém ho zašleháme do směsi.
  4. Bílky necháme vychladit v lednici. Poté je přidáme do směsi a šleháme tak dlouho, až bude celá směs pěnová a nadýchaná.
  5. Těsto nalijeme do pekáče o průměru 15 cm (vyložíme ho pečícím papírem – jeden kus bude kopírovat spodní stranu nádoby, druhý kus pak její okraje – nechte pečící papír přečnívat přes okraje pekáče klidně i o několik centimetrů).
  6. Tento pekáč postavíme na hluboký plech a na tento plech nalijeme horkou vodu. Dáme do trouby.
  7. Pečeme 15 minut na 175 °C.
  8. Poté teplotu snižte na 160 °C a pečeme ještě 15 minut.
  9. Poté troubu vypneme, ale neotvíráme a koláč v ní necháme ještě 15 minut „dojít“.
  10. Po vychlazení můžete pocukrovat moučkovým cukrem nebo rovnou podávat.