Zalévejte okurky touto směsí a porostou jako šílené!

Okurky jsou neuvěřitelně oblíbenou zeleninou, kterou si mnoho lidí pěstuje na zahradě. Není to vůbec těžké, protože sazenice rostou rychle. Pravidelný přísun živin zajistí, že budou okurky nádherně růst a budete mít obrovskou úrodu lahodných plodů. Pokud se vaše okurky vyvíjí špatně, vyzkoušejte tuto metodu a sledujte, jak vám okurky porostou před očima.

smakdnia.pl

Co potřebujete na hnojivo pro okurky?

Budete se divit, jak jednoduchý je recept na domácí hnojivo. Potřebujete jen 3 ingredience, které máte neustále doma v kuchyni. Na výrobu potřebujete jen 1 litr horké vody (ne vroucí), 1 lžíci sušeného droždí a 1 polévkovou lžíci moučkového cukru. To je všechno, co potřebujete na výrobu tohoto jedinečného hnojiva, které vám pomůže k obrovské úrodě okurek.

smakdnia.pl

Nechte své okurky růst do nebe

Připravte si litrovou zavařovací sklenici a nalijte do ní horkou vodu. Nesmí být vroucí, jinak by sklenice mohla prasknout. Pomalu přidejte lžíci sušeného droždí. Potom přidejte lžíci moučkového cukru, která aktivuje droždí. Důkladně směs promíchejte a nechte 2 hodiny odstát na teplém a tmavém místě. Aktivace kvasnic je velmi důležitá, takže proces nepodceňujte.

Čtěte také: Naučte se uspořádat věci v ledničce. Ušetříte mnoho místa

smakdnia.pl

Po uplynutí této doby nařeďte 5 litry vlažné vody a budete mít hotový koncentrát. Potom přidejte 1 litr tohoto koncentrátu do 10 litrů vlažné vody. Vše důkladně promíchejte a zalévejte každou rostlinu asi 1 litrem této naředěné tekutiny. Uvidíte, že je toto jednoduché hnojivo velmi efektivní a přitom je jeho příprava velmi snadná. Zvládne ji i naprostý začátečník.

smakdnia.pl

Na jaké rostliny můžete hnojivo použít?

Toto přírodní hnojivo je dokonale účinné a ověřené mnoha zahrádkáři. Hlavně v počáteční fázi růstu je velmi užitečné a pomůže vám, abyste měli velkou úrodu a silné, zdravé rostliny. Toto hnojivo nemusíte používat jen na okurky. Skvěle se hodí také na papriky, lilky nebo rajčata. Na všechny rostliny byste ho měli používat v počáteční fázi růstu.

Zdroj: smakdnia.pl