Zapečené masové kuličky u nás doma milujeme, protože jsou rychlé, nenáročné a chuťově naprosto famózní. Připravíte je během chviličky a pochutná si na nich celá rodina. Když potřebuji k obědu vykouzlit něco opravdu rychlého, kuličky jsou moje první volba.
Reklama
Zapečené masové kuličky navíc můžete připravit ve stylu „oběd z jednoho plechu“, což oceníte v případě, kdy opravdu spěcháte a nemáte čas stát několik hodin u trouby a složitě vyvařovat.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 400 g mletého vepřového masa
- 300 g rýže
- 1 cibuli
- 1 vajíčko
- kopr
- 2 stroužky česneku
- 3 čajové lžičky hladké mouky
- 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 2 polévkové lžíce pálivého kečupu
- sůl a pepř
- vegetu
- pálivou papriku
- olej
Jak postupovat při přípravě?
- 1/2 cibule a 2 stroužky česneku rozmixujte.
- Do misky dejte mleté maso, uvařenou rýži, vegetu a rozmixovaný česnek s cibulkou. Promíchejte.
- Přidejte vajíčko, sůl a pepř a z hmoty vytvarujte kuličky, které skládejte na vymazaný plech.
- Druhou polovinu cibule nakrájejte nadrobno a na troše oleje orestujte.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a společně orestujte.
- Přidejte protlak, kečup a pálivou papriku.
- Přidejte šálek vody a nechte 7 minut povařit. Poté přidejte kopr a případně i jiné oblíbené koření.
- Směsí zalijte vepřové kuličky a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte na 180 °C 1 hodinu, přičemž prvních 40 minut pečte kuličky přikryté alobalem.
Zapečené masové kuličky jsou opravdová chuťovka, na jejíž přípravu nepotřebujete dlouhé hodiny a zaručeně si pochutnáte.
Reklama