Zapečené masové kuličky: rychlovka k obědu, která vás nezklame

Zapečené masové kuličky u nás doma milujeme, protože jsou rychlé, nenáročné a chuťově naprosto famózní. Připravíte je během chviličky a pochutná si na nich celá rodina. Když potřebuji k obědu vykouzlit něco opravdu rychlého, kuličky jsou moje první volba.

Zapečené masové kuličky navíc můžete připravit ve stylu „oběd z jednoho plechu“, což oceníte v případě, kdy opravdu spěcháte a nemáte čas stát několik hodin u trouby a složitě vyvařovat.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 300 g rýže
  • 1 cibuli
  • 1 vajíčko
  • kopr
  • 2 stroužky česneku
  • 3 čajové lžičky hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 2 polévkové lžíce pálivého kečupu
  • sůl a pepř
  • vegetu
  • pálivou papriku
  • olej

Jak postupovat při přípravě?

  1. 1/2 cibule a 2 stroužky česneku rozmixujte.
  2. Do misky dejte mleté maso, uvařenou rýži, vegetu a rozmixovaný česnek s cibulkou. Promíchejte.
  3. Přidejte vajíčko, sůl a pepř a z hmoty vytvarujte kuličky, které skládejte na vymazaný plech.
  4. Druhou polovinu cibule nakrájejte nadrobno a na troše oleje orestujte.
  5. Přidejte nastrouhanou mrkev a společně orestujte.
  6. Přidejte protlak, kečup a pálivou papriku.
  7. Přidejte šálek vody a nechte 7 minut povařit. Poté přidejte kopr a případně i jiné oblíbené koření.
  8. Směsí zalijte vepřové kuličky a vložte do předehřáté trouby.
  9. Pečte na 180 °C 1 hodinu, přičemž prvních 40 minut pečte kuličky přikryté alobalem.

Zapečené masové kuličky jsou opravdová chuťovka, na jejíž přípravu nepotřebujete dlouhé hodiny a zaručeně si pochutnáte.

Čtěte také: Pěstujete orchideje? Máme pro vás báječný způsob, jak je snadno rozmnožit. Je to tak jednoduché, že daný postup zvládne každý. A výsledek? Tolik krásných orchidejí, kolik jenom budete chtít mít