10 kuchyňský tipů, které se hodí pro každého, kdo nerad tráví spoustu času vařením!

Kdo by rád neušetřil svůj čas místo toho, aby strávil hodiny před sporákem? Nemusíte být profesionálním šéfkuchařem, abyste si dokázali připravit rychlé a zdravé pokrmy. Stačí se jen dozvědět několik užitečných triků.

1. Před vařením namočte těstoviny do vody, a budou hotové za cca 60 sekund.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Může to znít divně, ale opravdu to funguje! Namočte těstoviny do vody na několik hodin, nebo přes noc. Poté budete mít těstoviny uvařené opravdu rychle, cca za 60 sekund.

Čtěte také: Tohle je 15 nejúžasnějších na světě, které musíš vidět!

2. Přidejte sódu na pečení při karamelizování cibule, bude hotová 2x rychleji.

Přidejte špetku sody k cibuli hned poté, co v pánvi trochu zhnědne. Přímo před Vašima očima bude cibule karamelizovat a nebude se pálit.

3. Strouhejte parmezán nebo jiný druh sýra při pokojové teplotě.

Při pokojové teplotě se sýr stává mírnějším a snadněji se strouhá.

4. Odstraňte pecku avokáda za 1 sekundu.

Chcete-li odstranit pecku, měli byste použít ostrý nůž a být velmi opatrní. Nejjednodušší způsob, jak to udělat, je rozříznout avokádo na polovinu a poté zaseknout nůž do pecky. Tak pecku jednoduše vyndáte.

5. Zamrazte maso tak, aby se rychle připravovalo.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Díky tomuto tipu získáte perfektně rovnoměrné, tenké plátky masa. Nemusíte pak hodiny rozmrazovat maso, které máte v jednom kuse, abyste ho mohli nakrájet.

6. Uvařte jednou a použijte zbytky k přípravě dalších jídel.

Krůtí, nebo vepřové maso nejsou potraviny, které se vaří snadno a rychle, ale jsou ideální pro rodinné stravování. Zbytky proto mohou být použity k přípravě různých pokrmů během pracovních dnů. Udržujte zbytky v zapečetěných kontejnerech a používejte je k přípravě sendvičů, salátů a menšího občerstvení.

7. Nakrájejte si máslo na kousky, aby se rozpouštělo mnohem rychleji.

Můžete také umístit máslo na sporák, abyste ho zahřáli, zatímco vaříte něco jiného.

8. Naučte, jak rychle oloupat brambory.

Vložte brambory do vroucí vody po dobu 30 sekund. Pak je vložte do misky se studenou vodou. Po 30 sekundách můžete loupat brambory holýma rukama. Z důvodu teplotního rozdílu není potřeba žádné úsilí. Další možností je naložit brambory do slané vody po dobu 15-20 minut.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]9. Nakrájejte ananas na kousky za 2 minuty.

Použijte velmi ostrý nůž na to, abyste nakrájeli ananas na 4 části a každou část na kusy. Snadný!

10. Rychle si uvařte zeleninu v perlivé vodě.

Pro vaření zeleniny použijte místo vody z kohoutku vodu perlivou. Bikarbonát v minerální vodě rozkládá rostlinnou celulózu a urychluje proces vaření.

Znáte jakékoliv tajemství, které by pomohlo ulehčit proces vaření?