11 nejlepších náplní do palačinek. Připravte si je naslano nebo nasladko, a potěšte celou Vaší rodinu!

Neexistuje na světě člověk, který by neměl rád palačinky. Pokud i náhodou existuje takový, co je nemá rád sladké, zaručeně sní alespoň slané. Nebo naopak. Palačinky jsou jedno z nejvděčnějších jídel, protože je milion způsobů jak je ozvláštnit a zlepšit. Stačí si vybrat tu správnou náplň. Připravili jsme pro vás TOP 11 nejlepších nádivek do palačinek.

Palačinky s vaječnou nádivkou

6 uvařených vajíček si rozmačkáme, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku a kopr a vše smícháme s majonézou. Náplň by měla mít konzistenci jako majonézový salát. Dochutíme solí, případně pepřem a plníme do palačinek.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Palačinky plněné houbami

Na oleji si osmažíme 600 g žampionů s jednou cibulkou nasekanou na drobno. Přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky a pak 2 polévkové lžíce husté šlehačky nebo zakysané smetany. Vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Nádivku zabalíme do palačinek a posypeme tvrdým sýrem.

Čtěte také: Nejúčinnější zabiják tuků a nadváhy: Stačí 1 lžíce denně a za pár týdnů se zbavíte až 10 kilogramů!

Palačinky s masovou náplní

Uvařte 350 g libového hovězího masa a pak ho nasekejte na drobno nebo rozemelte. Přidejte 2 cibule nakrájené na jemno a dejte směs smažit na máslo, dokud nezhoustne a cibule nechytí zlatavou barvu. Osolte, opepřete a naplňte palačinky.

Nádivka z kuřecích prsou

Uvaříme si 500 g kuřecích prsou, maso pak nakrájíme nebo umeleme v mixéru spolu s nasekaným koprem nebo petrželkou. Přidáme stroužek utřeného česneku, 2 vajíčka uvařená natvrdo protlačíme a vše smícháme s 250 g zakysané smetany. Osolíme a opepříme.

Lososové palačinky

Nakrájíme si 250 g uzeného lososa na tenčí plátky, na olivovém oleji si rozpustíme 250 g mascarpone a trochu jemné hořčice podle chuti, přidáme sůl a pepř a pár kapek citrónové šťávy. Směs natřeme na palačinky a na ni přidáme plátky lososa.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Palačinky plněné sladkými rozinkami

60 g rozinek zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut odstát. Pak přelijeme rozinky přes sítko, aby voda stekla a v misce je smícháme se 400 g hrudkovitého nebo jemného tvarohu. Podle toho, jaký tvaroh preferujeme. Přidáme 1 žloutek a 2 polévkové lžíce cukru. Vše dobře promícháme a natřeme na palačinky.

Tvarohovo-borůvkové palačinky

Pomocí ručního mixéru utřeme ve vyšším hrnci 200 g jemného tvarohu, 2 polévkové lžíce moučkového cukru a 1 polévkovou lžíci smetany. Přidáme ještě 150 g měkkých borůvek. Rozmixujeme tak, aby měla směs jednotnou konzistenci a dochutíme ještě vanilkovým cukrem nebo mátovými lístky.

Citronově-tvarohové palačinky

Smícháme 250 g jemného tvarohu s několika kapkami citronové šťávy, citronovým džemem podle chuti a přidáme 2 polévkové lžíce cukru. Mňam!

Banánové palačinky

Rozmixujeme si 3 banány a 50 g smetany. Přidáme balíček vanilkového cukru a nádivku zabalíme do palačinek. Palačinky poprášíme kakaem, skořicí a polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Palačinky s jablkovo-ořechovou nádivkou

Nastrouháme si 2 jablka, pokapeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Jablka smícháme s polévkovou lžící mletých ořechů, přidáme 1-2 lžíce moučkového cukru a špetku skořice. Pro lepší konzistenci můžeme, ale nemusíme, hodit směs na máslo a nechat ji projít teplem.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Zelné palačinky

300 g jemně nasekaného čerstvého zelí osmažíme na másle. Jemně nakrájenou cibulku si osmažíme na slunečnicovém oleji na jiné pánvi. Necháme uvařit natvrdo 4 vajíčka a potom je nakrájíme na drobno. Smícháme všechny tři ingredience a dochutíme je solí a pepřem. Milovníci hub, mohou do směsi přidat i trochu tepelně upravených hřibů.