Taky občas netušíte, když cestujete, proč dělá hotelová služba určité věci? Zde je jejich vysvětlení!

Máme rádi hotely. Poskytují nám příležitost, abychom si doma udělali přestávku od normální rutiny. Není to hezké se vrátit do místnosti, která byla již vyčištěna, kde byly odpadky vyhozeny a ložní prádlo bylo vyměněno? Existují však některé věci, které hoteloví pracovníci dělají a pro návštěvníky jsou často matoucí. V tomto článku se s Vámi podělíme o 11 zvláštností hotelového podnikání..

1. Proč existují díry v odpadkových kontejnerech v hotelech a restauracích?

Už jste si někdy všimli, že je obtížné vyndat přeplněný odpadkový pytel z odpadkového koše? Často se může zvedat společně s košem. Zaměstnanci hotelových služeb přišli se zajímavým řešením, které je užitečné i v každodenním životě. Jediné, co musíte udělat, je navrtat několik otvorů do koše směrem dolů, aby se zabránilo vakuovému efektu, což je důvod, proč se odpadní pytel drží v koši. Tato metoda pomáhá snadno a rychle odstraňovat odpadky.

Čtěte také: Muž na smrtelné posteli držel pevně za ruku svou manželku. U všeho byla také dcera, která si všimla jedné věci, která ji naprosto šokovalo. Kam zamířil její pohled a co viděla? Tohle vás překvapí

2. Proč dávají Bibli do nočního stolku?

Tato tradice byla zahájena koncem 19. století v Gideons International. Pokoušeli se šířit „Boží slovo“ po celém světě a rozhodli se poslat kopii Bible do každého hotelu, aby se návštěvníci mohli seznámit s Písmem svatým. Korán, Torah a dokonce i ústava mohou být dnes přidány do pokoje podle požadavku hosta.

3. Proč jsou deky na hotelových lůžkách tak úzké?

Postelový šátek je název této položky a slouží k pokrytí spodní části postele. To se stalo širokým trendem v hotelovém businessu. Ložní prádlo není vhodné pro časté praní a zároveň pokrývání celého lůžka těmito předměty je považováno za nehygienické. Postelový šátek, který vyžaduje 3 krát méně tkaniny než celý přehoz, ušetří značné finanční prostředky na hotelový rozpočet. A úspora peněz je potěšením pro majitele i těch nejdražších hotelů.

4. Proč se dávají 2 brčka do koktejlu pro jednu osobu?

Nápoje s velkým množstvím ledu obvykle dostávají 2 brčka. Důvodem je to, že na povrch nápoje se dostává led, který tvoří blok, který nedovolí projít vzduchu do spodní části skla. To způsobuje, že proces pití je těžký. Druhé brčko odblokuje nápoj, takže vzduch dosáhne dna, a tím je pití snazší.

5. Proč jsou okraje přikrývek pod zastrčená pod matrací?

Tato metoda vytváření postele se nazývá „obálka“ a pochází z armády. Zabraňuje tomu, aby okraje přikrývky visely, dotýkaly se podlahy a byly špinavé, takže postel vypadala čistě. Existuje ještě jedno vysvětlení: dříve, když nebylo ústřední vytápění, postele hostů hotelu byly ohřívány láhvemi s horkou vodou a „obálka“ pomohla udržet teplo.

6. Proč mají hotelové pokoje v koupelně telefon?

Někdy se v koupelně mohou přihodit nehody jako srdeční záchvaty, trauma, nebo zamčené dveře. V těchto situacích poskytují dobré hotely telefony ve svých koupelnách, aby mohli jednoduše zachránit svého návštěvníka, když se nemůže dostat ke svému mobilu.

7. Proč mají všechny hotely bílé ložní prádlo?

Sněhově bílé lůžko ve středu místnosti nám dává pocit, že místnost byla důkladně vyčištěna, a to i v případě, že hospodyně pouze změnila ložní prádlo. Souvisí to s psychologickým vnímáním bílé barvy, která je spojena s čistotou. Dalším bonusem při práci s bílými textily je to, že při mytí není třeba je třídit podle barvy – to je také důvod, proč jsou i ručníky v hotelech bílé.

8. Proč některé hotely nemají místnost číslo 420?

V Severní Americe používají milovníci konopí číslo 420 jako kód pro své obchody. Tento slang se rozšířil po celém světě a to je důvod, proč se někteří majitelé hotelů snaží vyhnout určitému náznaku těchto aktivit. Někteří majitelé dokonce mění poznávací značky na dveřích pomocí velmi neobvyklých metod, například 419 + 1.

9. Proč jsou v koupelnách hotelových pokojů speciální pytlíky na odpad?

Tyto odkládací pytlíky se obvykle nacházejí v blízkosti toalety samotné. Jsou nabízeny hostům, kteří chtějí vyhodit do koše něco, co není určeno k tomu, aby to viděli ostatní, například použité dámské vložky a tampóny. Nejenže tyto pytlíky pomáhají majitelům hotelu poskytnout svým hostům komfortní prostředí, ale také chrání kanalizační systém před ucpáním v důsledku cizích objektů.

10. Proč uzavírají dálkové ovládání od TV do plastových obalů?

Dálkové ovládání je nejvytíženější věc v místnosti, protože se ho dotklo tisíce návštěvníků. V dobrých hotelech tak vždy pamatují na dezinfekci pomocí speciálních čisticích prostředků. Po dezinfekci vloží čistý dálkový ovladač do plastového krytu. Dálkové ovladače v dražších hotelech jsou obvykle nahrazeny vodotěsnými, takže je může personál umýt stejně jako ostatní předměty v místnosti.

11. Proč se skládá hrana toaletního papíru?

Susan Blackmore, výzkumník memes, považuje zvyklost s toaletním papírem za jednu z nejpopulárnějších pamětí současné kultury. Ale v hotelových službách je tento akt považován za hygienické složení toaletního papíru. To pomáhá hostovi pochopit, že nikdo nepoužíval pokoj od jeho čištění. Některé hotely mění tradici skládaného toaletního papíru na skutečné umění.

Bonus: Ručníky v tomto hotelu jsou chráněny proti krádeži senzorem.

Viděli jste někdy nějaké další bizarní věci v hotelech a dokázali jste zjistit, jaké tajemství se za nimi skrývá? Informujte nás o tom v komentářích níže!