3 tipy na čokoládovou polevu, díky kterým se Vám už nikdy při krájení nerozláme!

Známe to asi všechny. Spokojenost s koláčem či dortem, které jsme vytvořili, nás odpálila do výšin. Pochválil nás manžel, děcka se těší a Vy už čekáte na hosty, kteří se mají zastavit na odpolední kávičku a koláček. Co se však stane. Jdeme krájet výtvor, na kterém je čokoládová poleva, což ne vždy dopadne dobře. Přestože si nůž namočíme v horké vodě, čokoládová poleva popraská. Nadšení je pryč, na řadu přichází stres z toho, jak jdeme výrobek servírovat. S těmito tipy se Vám to už nikdy nestane.

Tip číslo jedna

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Čtěte také: Co 90% zákazníků neví: zkontrolujete toto při nákupu cukety!

  • 100 gramů másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1/2 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžic mléka
  • vanilkový extrakt

Jak na to?

Do hrnce dáme 50 gramů másla, kakao, hladkou mouku, cukr a mléko. Směs přivedeme do varu a neustále mícháme. Když je hmota rozpuštěná, přidáme ještě 50 gramů másla a vanilkový extrakt. Pokud se nám zdá hmota příliš hustá, přidáme trošku mléka.

Tip číslo dvě

cokoladovapoleva2

Co budete potřebovat?

  • 150 gramů hořké čokolády
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 hrnek cukru
  • 0,5 šálky vody

Jak na to?

Ve vodní lázni si rozpustíme 150 g kvalitní hořké čokolády a přidáme cukr, kakao a vodu. Směs ohříváme na mírném plameni dokud nezhoustne.

Tip číslo tři

cokoladovapoleva3

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Co budete potřebovat?

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 125 g čokolády

Jak na to?

Smetanu na šlehání si vylijeme do hrnce a ohříváme ji na mírném plameni. Dávejte si ale pozor, abyste ji nepřivedli k varu. Tehdy se stane to, že smetana dostatečně neztuhne. Teplou smetanu odstavíme bokem a nalámeme do ní čokoládu. Mícháním se čokoláda rozpustí a když bude mít pokojovou teplotu, můžete ji navrstvit na koláč.