4 triky jak dochutit Vaši kávu a čaj, aniž byste museli použít nezdravý cukr!

Nemůžete žít bez sladidla, nebo smetany ve své kávě, nebo čaji? Vyzkoušejte tyto nápady pro udržení sladké chuti bez cukru.

Co si budeme povídat, jeden šálek kávy, nebo čaje se smetanou, nebo prostým starým cukrem nezní tak špatně, že? Když však vynásobíte množství cukru podle počtu káv, které konzumujete každý den, týden, nebo měsíc, množství cukru se zdá najednou enormně vysoké!

Protože si uvědomujeme, že smetana a cukr nejsou zrovna ty nejzdravější potraviny, rozhodli jsme se pro Vás najít zdravé alternativy. Tyto tipy Vám přidávají spoustu chuti a zároveň udrží Vaše horké nápoje zdravé!

Čtěte také: Nestíháte péct? Tento báječný moučník uděláte během chvíle a všichni si pochutnají. I když je z máku, nemusíte se bát toho, že by byl jakkoliv suchý nebo drobivý. Přesvědčte se o jeho dokonalosti

[hana-code-insert name=’google‘ /]4 Nápady bez cukru pro slazení Vaší kávy a čaje

1. Přidejte si skořici do kávy.

Budete překvapeni, kolik sladkosti přinese skořice do Vašeho nápoje. Místo toho, abyste se snažili rozmíchat malé množství skořice do již připravené kávy (což bude mít za následek frustrující skořici plovoucí na vrchu kávy), zkuste přidat ¼ ČL skořice na šálek kávy již před zapnutím kávovaru . Výsledek? Hladký šálek kávy se sladkým náznakem skořice.

2. Vytvořte si vlastní smetanu s kokosovým mlékem a vanilkou.

Pokud je francouzská vanilková smetana džemem, zkuste si vyrobit vlastní kávovou nebo čajovou smetanu s malým množstvím krémového kokosového mléka a kapkou vanilky. Použijte 1 PL kokosového mléka (z plechovky pro super bohatou texturu) a kapku Vaší nejlepší vanilky na šálek kávy, nebo čaje.

Pro skutečný luxus zahřejte plechovku z kokosového mléka na velmi nízkou teplotu s vanilkou po dobu 10 minut a ujistěte se, že vyškrábete všechna drobná vanilková semena. Poté odstraňte z tepla a nechte vanilku působit ještě cca 1 hodinu, než ji vyjmete z kokosového mléka. DIY vanilková kokosová mléčná smetana může být skladována v chladu po celý týden.

3. Objevte kouzlo pomeranče.

Jemné plátky pomeranče dodají komplexní chuť kávě, espressu a čaji (zejména černému čaji). Určitě nezapomeňte opláchnout pomeranč pod velmi horkou vodou, abyste odstranili bakterie a zbytky pesticidů před použitím. Poté přidejte pomerančový plátek do hrnku a zalijte horkou kávou, nebo čajem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]4. Kakao přináší tunu čokoládové chuti.

Získejte bohatou chuť moky, nebo horké čokolády bez cukru přidáním kakaa do šálku kávy. Garantujeme Vám, že pak dostanete dokonale sladkou kávu s čokoládovým nádechem, kterou už nebudete muset nijak sladit.

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!