5 rad a triků od šéfkuchařů, díky kterým bude Vaše pečené kuře chutnat božsky! Nebíčko v tlamičce zažije celá Vaše rodina!

Jsou jídla, se kterými se dá experimentovat jedna radost a pak jsou takové, které se dají připravit jen několika způsoby. Pokud máte rádi kuřecí maso, patříte k těm šťastným. Tato všestranná potravina lze připravit různými způsoby, vždy však chutně!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Při přípravě kuřete někdy docela stačí vyměnit pár koření a dosáhnete zcela nové chuti. Pokud jste dosud používali koření na pečené kuře, zaměňte ho například za čistý rozmarýn a sůl. Uvidíte, jak se Váš oběd změní. Každá správná kuchařka má vyzkoušené ty své grify, ale dnes se můžete inspirovat těmi nejosvědčenějšími a zároveň nejzajímavějšími kombinacemi.

Kořeněné je nejlepší

Celé kuře omyjte a osušte, posolte, dovnitř napíchejte stroužky česneku a větvičky čerstvého rozmarýnu. Aby toho nebylo málo, přidejte dovnitř kuřete očištěnou mandarinku rozdělenou na měsíčky. Kuře položte na pekáč a přelijte ho olivovým olejem, podlijte vínem a proběhněte několika lžícemi medu. Pečte přikryté alobalem při teplotě 220 stupňů asi 20-25 minut, poté alobal odstraňte a dopečte při tepoty 170 stupňů ještě 40 minut. Nezapomeňte zalévat výpekem, aby se na mase udělala křupavá kůrka.

Čtěte také: Podomácku vyrobené bazény. Inspirujte se!

S chutí kouře

Kouřové kuře si připravíte jednoduchým způsobem. Celé kuře očistěte, položte na pekáč a pořádně posypte čajovou lžičkou uzené mleté ​​papriky, čajovou lžičkou mletého kmínu, dvěma čajovými lžičkami šalvěje a stejným množstvím hrubé soli. Výpek připravíte podlitím olivovým olejem, citrónovou šťávou z poloviny citronu a lžičkou pepře. Pečte při teplotě 180 stupňů asi hodinu a do zlatova.

Voňavo-exotické

Pokud milujete středomořskou kuchyni, pak vyzkoušejte kuře na citronu a bylinkách. Připravte si několik stroužků česneku, které překrojte na poloviny, dvě poloviny citronu a po trošce bylinky v kombinaci oregano, rozmarýn a bazalka. Vše na kuře nasypte a nalijte a pečte při teplotě 180 stupňů dokřupava.

Hořčičné kuře

Vyzkoušeli jste už někdy kombinaci hořčice, olivového oleje, bílého vína a provensálského koření? Och, jaká chyba! Když toto všechno smícháte a natřete na kuře na pekáči, pak zjistíte, co je to skutečné nebe na jazýčku. Pokud máte rádi aromatičtější chutě, přidejte do směsi čtyři stroužky česneku, čajovou lžičku tabasca, čajovou lžičku sójové omáčky a dejte péct, posypané navrchu solí. Pečte klasicky hodinu při teplotě 180-190 stupňů.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Máslové a jemné

Tajná ingredience ve více vychytaných restauracích je máslo. Pokud do něj přidáte navíc bylinky a potřete jím osolené kuře, dostanete ten nejlahodnější kousek masa, který se Vám doslova rozpadne v ústech. Smíchejte si změklé máslo se špetkou koriandru, máty, stroužkem utřeného česneku, kouskem čerstvého zázvoru, troškou chilli a limetkové šťávy a natřete to na kuře. Pokud máte rádi hřebíček, můžete v maličkém množství přidat i ten. Věřte, že toto jste ještě nejedli.