7 TOP receptů s kuřecím masem, které jsou úplně na jiné úrovni! Toto je to nejlepší, co můžete doma připravit!

Kuřecí maso je oblíbené již od nepaměti nejen díky své skvělé chuti, dostupnosti a nízké ceně, ale také díky variabilitě tohoto pokrmu. Ať už ho připravíte pečené v celku, s nádivkou, upečete pikantní křidélka, nebo ugrilujete stehna, či přichystáte dietní dušená kuřecí prsa, stále si pochutnáte. Jaké jsou však nejlepší a originální recepty, které jste možná ještě nezkoušeli a můžete jimi překvapit rodinu nebo návštěvu? Zkuste se inspirovat následujícími nápady, které Vám prozradí, jak připravit kuře na sedm skvělých způsobů.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Klasiku s kuřecím masem připravuje asi každý, ale není k zahození zkusit i nové recepty. Chutná Vám kuřecí kari, nebo si raději pochutnáte na pikantním kuřeti s medem? A co tak přidat k masu citrón? Skvělé nápady na přípravu kuřete najdete v několika tipech níže!

Kuře Picasso

Příprava je opravdu velmi jednoduchá a velmi se neliší od klasické přípravy stehen v troubě. Pokud ale chcete lahodit i očím a vytvořit krásný barevný a lákavý oběd, jehož kombinace chutí Vás dostane, přidejte k okořeněným kuřecím stehnům nakrájené rajče a barevnou papriku. Žlutá, zelená a červená paprika jsou vizuálním lákadlem, díky čemuž klasická pečená stehna pozvednete na vyšší úroveň. Na závěr přidejte trochu oleje a zapečte.

Čtěte také: Lékaři potvrdili babskou radu, která ukáže až týden dopředu zda máte v těle nemoc. Stačí vzít obyčejnou lžíci a udělat jazykem…

Kuře po španělsku

Kuře na španělský způsob není jen rýže s kuřecím masem. Na uvařenou rýži uložíme kousky pečeného kuřecího masa a polijeme šťávou z výpeku. Rýži vylepšíme hráškem, paprikou nebo kukuřicí a celé jídlo posypeme čerstvými voňavými bylinkami. I malá změna stačí na neskutečný kulinářský zážitek.

Kuře v medové omáčce

Kuřecí maso je extrémně chutné nejen jako slaný pokrm, ale také s přidaním sladkých ingrediencí. Právě proto se v různých zemích zvykne připravovat na pomerančích, ale i s ananasem nebo kiwim. Zaručenou klasikou, která nikdy neomrzí, je kuře v medové omáčce. Už jen při té vůni během pečení Vám budou téct sliny. Můžete tak připravit jakoukoliv část kuřete, ale nejchutnější jsou přece jen křídla. Ty před pečením polijte omáčkou, kterou vytvoříte smícháním medu a sojové omáčky. Hotová lahůdka!

Sametové kuře

[hana-code-insert name=’google‘ /]Už název prozrazuje, že jde o jemňoučkou a lahodnou chuť. Vhodné je maso ze stehen nebo prsou. Ty nechte v oblíbené marinádě, podstatné je do ní přidat trochu citronové šťávy, díky které bude maso lahodně měkoučké. Následně maso rychle osmažte a zalité marinádou nechte dusit. Nakrájejte na menší kousky, uložte na uvařenou rýži a posypte sezamem. Nebíčko v tlamičce!

Kuřecí prsa s jablky

Jablka dodají kuřeti zajímavou chuť a šťáva z nich je základem pro jemnou omáčku. Kuřecí prsa osmažte na pánvi a přidejte k nim nakrájená jablka. Nechte chvíli dusit spolu s najemno nakrájeným česnekem a troškou rajského protlaku. Na závěr zamíchejte a oběd je hotový. Podávejte s rýží.

Kuřecí muffiny

Muffiny nejsou jen sladkými koláčky. Výborně chutnají i na slano a následující kombinace surovin Vás o tom zaručeně přesvědčí. Smíchejte malé kousky kuřecího masa, vejce, kousky květáku, nebo brokolice a strouhaný sýr. Ve formě na muffiny nechte zapéct a sytá snídaně, zajímavý oběd nebo rychlá večeře je na světě.

Pikantní kuřecí prsa

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Pikantní kuřecí prsa zapečená s omáčkou jsou oblíbená zejména v Portugalsku. Základem je hodně pikantní omáčky z čerstvých rajčat, ale využít můžete i protlak. Nakrájejte cibuli a česnek, osmažte je na oleji a přidejte rajčata bez slupky. Přidejte sůl, pepř a hlavně dostatek chilli. Nechte dusit, dokud se rajčata nerozvaří a polijte s nimi prsa uložené na plechu. Nezapomeňte ale prsa podélně rozkrájet a naplnit také omáčkou a sýrem. Výborný oběd, který ocení milovníci pikantních jídel.

Inspiroval Vás některý z receptů k přípravě nejbližšího oběda?