Recept na domácí baklavu vás překvapí svou jednoduchostí

Turecká baklava je úžasný a příjemně sladký dezert, který si musíte vychutnat i u sebe doma. Krémová chuť v kombinaci s pistáciemi a medem je spojením, které vám bude na jazyku připadat jako malý zázrak. Postupujte krok za krokem a můžete si tuto pochoutky připravit i ve své kuchyni. Není na tom nic těžkého a budete mít najednou pocit, že jste na dovolené v Turecku.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na domácí baklavu vám stačí jen pár věcí, které snadno zpracujete do jednoho z nejlepších dezertů na světě. Před samotnou přípravou se ujistěte, že máte všechno doma a potom se můžete rovnou pustit do výroby této pochoutky. Garantujeme, že vám bude chutnat a baklavu si budete připravovat pravidelně a opakovaně. Na výrobu potřebujete:

  • zakysaná smetana – 250 ml,
  • žloutky – 5 ks,
  • máslo – 300 gramů,
  • pšeničná mouka – 800 gramů,
  • prášek do pečiva – ¼ čajové lžičky,
  • sůl – 1 čajová lžička,
  • cukr – 750 gramů,
  • vlašské ořechy – 300 gramů,
  • med – 2 polévkové lžíce.
poshepky.com

Pracovní postup

Máslo o pokojové teplotě smíchejte se zakysanou smetanou a do směsi přidejte 4 vaječné žloutky. Potom přidejte 250 gramů cukru, sůl a prášek do pečiva. Vše promíchejte a na konec přidejte také prosátou mouku. Znovu důkladně promíchejte. Získáte homogenní těsto, které byste měli zabalit do potravinářské fólie nebo plastového sáčku a vložte do lednice na jednu hodinu. Mezitím si nasekejte v mixéru vlašské ořechy a smíchejte je s 500 gramy cukru.

Shutterstock

Vychlazené těsto vyndejte z lednice a rozdělte na 4 porce (2 větší a 2 menší). Větší kusy rozválejte válečkem na tenkou vrstvu. To bude spodní část dezertu. Jemně naneste směs z vlašských ořechů. Menší části těsta také vyválejte a zakryjte s nimi náplň. Pak dejte znovu náplň a nakonec vrstvu z většího kusu těsta. Dezert potřete rozšlehanými žloutky, dezert opatrně rozkrájejte na menší kousky a vložte do trouby. Pečte na 180 stupňů po dobu 40 minut.

Zdroj: poshepky.com

Reklama