Vaření je jedna věc, ale čištění sporáku druhá. Někdy se jen těžko umíme dopracovat k tomu, aby náš sporák vypadal jako nový. Největší problém je kovová mřížka, na níž se nečistoty velmi rádi drží. Hlavně spálený tuk!
K čištění mastných povrchů často používáme chemické prostředky, které jsou přímo určeny k odstranění mastnoty. Často jsou to ale agresivní produkty, které mají štiplavý zápach a to ani nemluvíme o škodlivých účincích na pokožku.
My Vám však přinášíme babskou radu jak na čištění sporáku přírodní cestou!
Co budete potřebovat?
- jedlou sodu
- rostlinný olej
- sůl
Jak na to?
Náš trik spočívá ve speciálním oleji. Stačí, když si v misce smícháte jedlou sodu, rostlinný olej a sůl. S touto pastou vydrhněte povrch mřížky, ale i sporáku a uvidíte, jak se bude lesknout. Následně setřete dočista mokrou houbou a máte hotovo!
Rychlé a účinné uklízení přejeme!