Mřížku na sporáku jsem neuměla nikdy dobře vyčistit. Pak jsem objevila tento jednoduchý trik a můj sporák vypadá jako nový!

Vaření je jedna věc, ale čištění sporáku druhá. Někdy se jen těžko umíme dopracovat k tomu, aby náš sporák vypadal jako nový. Největší problém je kovová mřížka, na níž se nečistoty velmi rádi drží. Hlavně spálený tuk!

K čištění mastných povrchů často používáme chemické prostředky, které jsou přímo určeny k odstranění mastnoty. Často jsou to ale agresivní produkty, které mají štiplavý zápach a to ani nemluvíme o škodlivých účincích na pokožku.

My Vám však přinášíme babskou radu jak na čištění sporáku přírodní cestou!

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Měla jsem hodně skleněných lahví a chtěla jsem je vyhodit. Pak jsem našla tento návod a vyrobila jsem něco, co budete chtít také!

  • jedlou sodu
  • rostlinný olej
  • sůl

Jak na to?

Náš trik spočívá ve speciálním oleji. Stačí, když si v misce smícháte jedlou sodu, rostlinný olej a sůl. S touto pastou vydrhněte povrch mřížky, ale i sporáku a uvidíte, jak se bude lesknout. Následně setřete dočista mokrou houbou a máte hotovo!

Rychlé a účinné uklízení přejeme!