Tvarohové dezerty patří mezi velmi oblíbené, protože jsou snadné a velmi lehké. Na léto jsou těžké dezerty nešikovné, protože je vám po nich ještě větší horko. Místo toho zvolte recept, jako je ten dnešní. Pochutnáte si na lehké a nadýchané dobrotě, která vás vždy potěší.
Co budete potřebovat?
Příprava tvarohových pochoutek je velmi jednoduchá a rychlá. Navíc do něj můžete přidat také rozinky a užít si klasickou kombinaci těchto surovin. Pohostíte také své přátele a na léto jde o skvělou možnost, protože jde o velmi lehký dezert. Na výrobu si připravte:
- mouka – 400 gramů,
- kukuřičný škrob – 30 gramů,
- cukr – 230 gramů,
- vejce – 2 ks,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- prášek do pečiva – 1 lžička,
- mléko – 200 ml,
- olej – 80 ml,
- pomerančové aroma.
Na náplň:
- tvaroh – 700 gramů,
- krupice – 50 gramů,
- pomerančové aroma,
- cukr – 100 gramů,
- vejce – 2 ks,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- rozinky – 100 gramů.
Pracovní postup
Do hluboké mísy nasypte mouku, cukr, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, mléko, dvě vejce a pomerančové aroma. Všechno důkladně promíchejte pomocí mixéru s metličkami. Pokračujte, dokud se všechny suroviny nespojí a nevznikne homogenní těsto. Formu o velikosti 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem a přesuňte do ní těsto (asi čtvrtinu si nechte na později). Rovnoměrně ho vyrovnejte pomocí stěrky. Pečte těsto v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut.
Do čisté mísy přesuňte tvaroh. Smíchejte ho s krupicí, vanilkovým cukrem, cukrem krupicí, pomerančovým aroma, dvěma vejci a vše důkladně promíchejte. Až bude vše spojené, přidejte také rozinky a znovu promíchejte. Na upečené těsto naneste připravenou náplň a přimáčkněte vidličkou. Potom na náplň nalijte menší část těsta, kterou jste si nechali na straně. Urovnejte stěrkou a vložte zpět do trouby na dalších 40-45 minut. Buchtu nechte před podáváním vychladnout a zasypte ji moučkovým cukrem.
Zdroj: bidista.com/