Tradiční řecký salát podle původní receptury: Recept pochází od řecké babičky, která ho pro svou rodinu připravuje už více než 50 let!

Řecký salát nyní už najdete v každé restauraci. Toto jídlo je poměrně dost známé, skoro jako hamburger. Když jste například někde na dovolené v Řecku nebo Itálii, podívejte se někdy, co si lidé objednávají v restauracích na oběd. Většinou je to právě řecký salát, který se těší velké oblibě po celém světě. Toto je tradiční recept podle jedné řecké babičky.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na salát:

  • 4 rajčata
  • 1 okurku
  • 4 malé hlavičky červené cibule
  • 20 gramů oliv
  • 125 gramů sýru feta

Na zálivku:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • trošku citronové šťávy
  • 1 kopcovitou lžíci bazalky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Nejdříve si připravíme zálivku. V misce si smícháme olivový olej, citrónovou šťávu a bazalku. Tuto směs necháme v lednici alespoň jednu hodinu, aby se všechny chutě dobře propojily.

Reklama

Rajčata, okurky a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu vložíme do misky, přidáme olivy a dobře promícháme. Na malé kousky si nařežeme feta sýr a také ho přidáme do misky. Z chladničky si vybereme zálivku a zalijeme salát. Salát následně promícháme rukama a v chladničce nám vydrží i několik dní, v uzavřené nádobě. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Přidat ještě můžeme pár lístků čerstvé bazalky.

Dobrou chuť!

Reklama