Řecký salát nyní už najdete v každé restauraci. Toto jídlo je poměrně dost známé, skoro jako hamburger. Když jste například někde na dovolené v Řecku nebo Itálii, podívejte se někdy, co si lidé objednávají v restauracích na oběd. Většinou je to právě řecký salát, který se těší velké oblibě po celém světě. Toto je tradiční recept podle jedné řecké babičky.
Co budete potřebovat?
Na salát:
- 4 rajčata
- 1 okurku
- 4 malé hlavičky červené cibule
- 20 gramů oliv
- 125 gramů sýru feta
Na zálivku:
- 4 lžíce olivového oleje
- trošku citronové šťávy
- 1 kopcovitou lžíci bazalky
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Nejdříve si připravíme zálivku. V misce si smícháme olivový olej, citrónovou šťávu a bazalku. Tuto směs necháme v lednici alespoň jednu hodinu, aby se všechny chutě dobře propojily.
Rajčata, okurky a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu vložíme do misky, přidáme olivy a dobře promícháme. Na malé kousky si nařežeme feta sýr a také ho přidáme do misky. Z chladničky si vybereme zálivku a zalijeme salát. Salát následně promícháme rukama a v chladničce nám vydrží i několik dní, v uzavřené nádobě. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Přidat ještě můžeme pár lístků čerstvé bazalky.
Dobrou chuť!