Tradiční řecký salát podle původní receptury: Recept pochází od řecké babičky, která ho pro svou rodinu připravuje už více než 50 let!

Řecký salát nyní už najdete v každé restauraci. Toto jídlo je poměrně dost známé, skoro jako hamburger. Když jste například někde na dovolené v Řecku nebo Itálii, podívejte se někdy, co si lidé objednávají v restauracích na oběd. Většinou je to právě řecký salát, který se těší velké oblibě po celém světě. Toto je tradiční recept podle jedné řecké babičky.

Co budete potřebovat?

Na salát:

  • 4 rajčata
  • 1 okurku
  • 4 malé hlavičky červené cibule
  • 20 gramů oliv
  • 125 gramů sýru feta

Na zálivku:

Čtěte také: 15 šatů slavných osobností z Met Gala 2018, které dokazují, že móda může být stále překvapující. Vybrali byste si nějaké?

  • 4 lžíce olivového oleje
  • trošku citronové šťávy
  • 1 kopcovitou lžíci bazalky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Nejdříve si připravíme zálivku. V misce si smícháme olivový olej, citrónovou šťávu a bazalku. Tuto směs necháme v lednici alespoň jednu hodinu, aby se všechny chutě dobře propojily.

Rajčata, okurky a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu vložíme do misky, přidáme olivy a dobře promícháme. Na malé kousky si nařežeme feta sýr a také ho přidáme do misky. Z chladničky si vybereme zálivku a zalijeme salát. Salát následně promícháme rukama a v chladničce nám vydrží i několik dní, v uzavřené nádobě. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Přidat ještě můžeme pár lístků čerstvé bazalky.

Dobrou chuť!