Srdeční choroby jsou velmi vážným onemocněním, avšak v dnešní době velmi častým. Počet postižených lidí se rok od roku nepěkně zvedá. Zpravidla platí, že vysoký krevní tlak je příčinou roztahování cév a cévních stěn. V důsledku toho dochází ke zvýšení rizika vzniku vysokého cholesterolu. Jak tomu ale zabránit a preventivně se proti tomu ochránit?
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jaké jsou rizikové faktory pro onemocnění srdce?
Jak všichni neustále všude slyšíme, hlavním rizikovým faktorem vzniku onemocnění srdce je vysoká hladina cholesterolu. Proč? Je to jednoduché, tuk z naší stravy se nemá možnost ukládat nikam jinam než do samotných cév. V průběhu určitého času, při požívání nadměrného množství tuků, dochází k vytvoření mastného prostředí, odborně nazývaného aterom. Vrstva uloženého cholesterolu v cévách pak často vede k zánětu cévních stěn.
Uložený tuk na cévních stěnách, společně ještě s omezenou srdeční tepnou, je tak pouze časovanou bombou. Je jen otázkou času, kdy dojde k bodu zlomu a vypuknou u Vás závažné zdravotní potíže.
Nejčastějšími příčinami pak jsou:
- selhání srdce,
- tvorba krevní sraženiny.
Ty mají za následek srdeční infarkt.
Pokud tedy chceme žít dlouhý a zdravý život, je třeba dbát na správnou stravu. Měli bychom proto konzumovat jídlo s nízkým obsahem tuku, bohaté na vlákninu a antioxidanty, jež pomáhaí regulovat hladinu tuku v těle. Tím je sníženo riziko ucpání tepen.
Protože Vás jistě zajímá, o jaké potraviny jde konkrétně, připravili jsem pro Vás rovnou recept. Jedním z mnoha přírodních léků, používaných k pročištění tepen, jsou rozinky. Ty slouží zejména k čištění krevních cév, čímž zabraňují hromadění se cholesterolu. A teď tedy ten úžasný recept sloužící jako prevence před srdečními chorobami!
Co budete potřebovat?
- 2 ČL čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 šálek umytých rozinek
- 4 ČL zeleného čaje
- 1 l vody
- 2 ČL medu
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
Celý recept je opravdu jednoduchý. Do hrnce stačí vložit rozinky, zalít vodou a tu následně přivést k varu. Po cca 10 minutách můžete hrnec s rozinkami odstranit z plotny a přidat zelených čaj, 2 lžičky medu a předem nadrobno nastrouhaný zázvor. Pak už jen stačí přiklopit pokličkou a nechat uležet, nejlépe přes noc, alespoň 8 hodin. My doporučujeme hrnec ještě zabalit do vlněné tkaniny, aby došlo k řádnému vyluhování.
Druhý den už jen nápoj sceďte, ať ho můžete příjemně pít.
Kozumovat byste měli odvar 2x denně vždy před jídlem, zpravidla 150-200 ml.
Vyzkoušejte to sami a brzy pocítíte zázračné účinky tohoto přírodního léku!