Cuketové karbanátky jsou sezónním hitem každý rok. Mleté maso je díky nim šťavnatější a lahodnější a jsou také zdravější variantou. Kromě masa totiž do sebe dostanete i dostatek zeleniny. Nečekejte už ani chviličku a utíkejte si je připravit na dnešní večeři.
Co budete potřebovat?
- 300-400 g mletého vepřového masa
- 1 větší cuketu
- 2 vejce
- 2 PL hrubé mouky
- 1 ČL soli
- 1-2 PL strouhanky (nebo krupice)
- ½ lžičky pepře
Jak na to?
Cuketu si omyjte, ořízněte kraje a oloupejte. Nastrouhejte ji na jemném nebo hrubém struhadle a dobře promačkejte, aby z ní stekla veškerá přebytečná voda.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Přidejte cuketu do misky s mletým masem, rozbijte dvě vejce, přidejte hrubou mouku a strouhanku, sůl a pepř, a vše spolu dobře promíchejte. Nechte směs čtvrthodinu odpočívat a potom mokrýma rukama tvarujte kuličky velikosti podle Vaší chuti.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Každý karbanátek ještě vyválejte v troše strouhanky a dejte smažit na olej do zlatova. Podávejte se zeleninkou a mladými brambůrky.
Přejeme dobrou chuť!