Recept po mé babičce: Chutné, svěží a šťavnaté karbanátky z cukety se u nás tradují už několik let!

Cuketové karbanátky jsou sezónním hitem každý rok. Mleté maso je díky nim šťavnatější a lahodnější a jsou také zdravější variantou. Kromě masa totiž do sebe dostanete i dostatek zeleniny. Nečekejte už ani chviličku a utíkejte si je připravit na dnešní večeři.

Co budete potřebovat?

  • 300-400 g mletého vepřového masa
  • 1 větší cuketu
  • 2 vejce
  • 2 PL hrubé mouky
  • 1 ČL soli
  • 1-2 PL strouhanky (nebo krupice)
  • ½ lžičky pepře

Jak na to?

Cuketu si omyjte, ořízněte kraje a oloupejte. Nastrouhejte ji na jemném nebo hrubém struhadle a dobře promačkejte, aby z ní stekla veškerá přebytečná voda.

Čtěte také: Každý z nás je vystavený riziku rakoviny. Přečtěte si těchto 20 příznaků, který skoro každý ignoruje.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Přidejte cuketu do misky s mletým masem, rozbijte dvě vejce, přidejte hrubou mouku a strouhanku, sůl a pepř, a vše spolu dobře promíchejte. Nechte směs čtvrthodinu odpočívat a potom mokrýma rukama tvarujte kuličky velikosti podle Vaší chuti.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Každý karbanátek ještě vyválejte v troše strouhanky a dejte smažit na olej do zlatova. Podávejte se zeleninkou a mladými brambůrky.

Přejeme dobrou chuť!