Příprava jídla na grilu, který navíc není elektrický, ale je na uhlí, či na dřevo, je vždy fantastická nejen přirozeným opečením, ale i specifickou chutí. Pokud zbožňujete nové věci, pak byste měli rozhodně zkusit tento grilovaný recept na cibuli a slaninu. To, co budete jíst, ve Vás zanechá silný dojem. A hodně fantastické vůně!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 6 velkých cibulí
- 6 plátků slaniny
- 150 g strouhaného sýra
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Cibuli si oloupejte, očistěte a seřízněte z vrchu, ale jen tolik, kolik musíte.
Do celé cibule udělejte svrchu zářezy přibližně do dvou třetin tak, aby spodek cibule zůstával pevný a držel pohromadě.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Každou cibuli osolte, opepřete a navrch dejte plátek slaniny.
Dejte na gril a grilujte přibližně půlhodinu. Cibule se začne po chvíli rozevírat a vytvoří tak krásné květiny. Zároveň se opeče i zevnitř, takže bude fantasticky křupavá.
Po půlhodině cibuli posypte strouhaným sýrem a nechte ještě 10 minut nad ohněm, aby se roztekl.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Cibuli můžete klidně naplnit i kuřecím nebo vepřovým masem. Udělejte si večeři, která bude nejen chutná, ale také krásná.
Přejeme dobrou chuť!