Cibuli nejprve nakrojila, naplnila a na vrch položila plátek slaniny. Za pár minut měla na stole geniální jídlo!

Příprava jídla na grilu, který navíc není elektrický, ale je na uhlí, či na dřevo, je vždy fantastická nejen přirozeným opečením, ale i specifickou chutí. Pokud zbožňujete nové věci, pak byste měli rozhodně zkusit tento grilovaný recept na cibuli a slaninu. To, co budete jíst, ve Vás zanechá silný dojem. A hodně fantastické vůně!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 6 velkých cibulí
  • 6 plátků slaniny
  • 150 g strouhaného sýra
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Cibuli si oloupejte, očistěte a seřízněte z vrchu, ale jen tolik, kolik musíte.

Do celé cibule udělejte svrchu zářezy přibližně do dvou třetin tak, aby spodek cibule zůstával pevný a držel pohromadě.

Čtěte také: 7 vědeckých teorií o tom, proč některé lidi máme rádi a některé ne!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Každou cibuli osolte, opepřete a navrch dejte plátek slaniny.

Dejte na gril a grilujte přibližně půlhodinu. Cibule se začne po chvíli rozevírat a vytvoří tak krásné květiny. Zároveň se opeče i zevnitř, takže bude fantasticky křupavá.

Po půlhodině cibuli posypte strouhaným sýrem a nechte ještě 10 minut nad ohněm, aby se roztekl.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Cibuli můžete klidně naplnit i kuřecím nebo vepřovým masem. Udělejte si večeři, která bude nejen chutná, ale také krásná.

Přejeme dobrou chuť!