Karbanátky nikdy nevyjdou nazmar, zejména pokud vezmeme v úvahu jejich snadnou přípravu a vydatnou nutriční hodnotu. Milovníci karbanátků však vědí, že nejlepší jsou s hořčicí. Připravte si rychlou a chutnou večeři už dnes!
Co budete potřebovat?
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 mletého vepřového masa
- 3 brambory
- 3 cibule
- 150 g chleba
- 1 vejce
- ½ šálku mléka
- 1 PL hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- 3 PL vody
Jak na to?
Oba druhy mletého masa smíchejte, cibuli nakrájejte na drobno, brambory můžete nastrouhat na hrubém struhadle. Přidejte k masu a dobře promíchejte. Chléb natrhejte nebo nařežte na kousky a namočte v mléce, dokud trochu nenabobtná. Potom ho přidejte do masové směsi i s mlékem. Nakonec přidejte vajíčko, hořčici a sůl s kořením a důkladně promíchejte, aby se spojily chutě i suroviny. Pokud je směs příliš tuhá, přidejte pár lžic vody.
Na pánev si dejte olej a karbanátky do něj vkládejte a mírně přitlačte, aby vznikla baculatá placka. Opékejte dozlatova, pak snižte teplotu a pánev zakryjte. Lahodné karbanátky jsou připraveny do půlhodinky a podávat je můžete tradičně s bramborami, nebo zdravěji se zeleninou a smetanovo-česnekovým dipem.
Přejeme dobrou chuť!